Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 11 jun 2021

Deze 8 tuinplanten groeien uitstekend naast lavendel

De winterharde kruid lavendel voegt kleur, geur en schoonheid toe aan je tuin. Er zijn een paar planten die je het beste bij deze populaire paarse plant kunt plaatsen. Zo kunnen ze de vruchten van elkaar plukken en elkaar stimuleren om gezond te groeien.

Planten wil je dichtbij elkaar kweken als ze dezelfde omstandigheden hebben om te groeien. Lavendel heeft volle zon nodig en weinig water en eigenlijk groeit hij het beste als je hem negeert. Het is een geweldige gezelschapsplant omdat het tuinongedierte weghoudt door de sterke geur. Ideaal dus om een paar planten dicht bij in de buurt te zetten zodat ze mee kunnen profiteren. Zo kunnen ze allebei gezond en goed groeien.

13 soorten bloemen uit het tuincentrum die de hele zomer bloeien


Rozen

Rozen zijn verreweg de beste gezelschapsplanten voor lavendel. Beide ruiken heerlijk en zijn prachtig om vanuit de tuin te bewonderen. De kleur paars van lavendel en roze/rood van rozen passen mooi bij elkaar en geven een prachtig effect in je tuin.

De beste rozen om met lavendel te kweken zijn floridbunda-rozen en rozenstruiken. Wat voor rozenplant je ook kiest om te combineren met lavendel, de kleurencombinatie is altijd prachtig.

Echinacea

Echinacea zijn ook bekend als zonnehoed. Ze bloeien in felle kleuren en lijken een beetje op madeliefjes. Ook de Echinacea mag je lekker met rust laten. Ze trekken ook vlinders, bijen en vogels aan in je tuin.

Roomed’s plantenguide: kan ik mijn tuinplanten stekken in de herfst en winter?


Lavendel en Duizendblad

Duizendbladbloemen bloeien in vele kleuren en zijn makkelijk te verzorgen. Hij heeft niet veel water nodig en zal zonder al te veel verzorging je tuin opvullen.

Black eyes susan

Deze tuinplant wordt ook wel Rudbeckia hirta genoemd. Hij houdt van de zon en bloeit prachtige gele bloemen met bruine harten. Ook deze plant lijkt weer een beetje op een madeliefje.

Gallardia

Oftewel: de dekenbloem genoemd. Hij heeft heldere, oranje, bloemen die goed contrasteren met paarse lavendel. Fijn voor als je van extra kleur in je tuin houdt.

Sedum

Van deze tuinplant kan je meer dan zes maanden genieten. Ze worden erg hoog en krijgen kleine bloemen in het roze, wit of rood, afhankelijk van welke soort je koopt.

Alliums

Alliums hebben net als lavendel een hele sterke geur, dus ze zullen ook veel vlinders en bijen naar je tuin brengen. Beide planten kunnen ook ongewenste tuinplagen weghouden.

Zo kan je het beste lavendel drogen (voor altijd een lekkere geur in huis)

Lavendel en tuinplanten
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 8 tuinplanten groeien uitstekend naast lavendel
Sluiten