Jet Hendriks
Jet Hendriks Tuin 30 mrt 2020

Hello sunshine, hello spring! Zo scoor je de ideale tuinmeubels voor jouw tuin

In de lente en de zomer brengen we het liefst zoveel mogelijk tijd door in onze tuinen. En aangezien de lente al officieel gestart is (dat is ook wel te merken met het zonnetje van de afgelopen dagen!), vinden wij het de perfecte tijd om nieuwe tuinmeubels in te slaan. Ook tuinmeubels kopen? Dan helpen we je graag op weg met deze tips.

Kijk jij ook zo uit naar een lekker hapje eten, wegdromen met een goed boek, gezellig borrelen of heerlijk zonnen in de tuin? Wij wel! Dit is het moment om op zoek te gaan naar nieuwe tuinmeubels.

Tuinmeubels kopen? 5 tips

Met onderstaande tips heb jij binnen no time de ideale tuinmeubels gekocht en kun jij vliegensvlug genieten van de eerste zonnestralen.

#1: Bepaal de functie van je tuin

Voor je gaat kijken naar meubels, is het handig om te weten welke functie de tuin gaat krijgen. Wil je zonnebaden, loungen of liever uitgebreid tuinieren? Misschien wel allemaal! Ben je alleen? Met zijn tweetjes of met een heel gezin? Maak vooraf helder wat de functie gaat zijn, vanuit daar kun je gaan shoppen.

#2: Vergeet de plattegrond niet

Wanneer we voor ons interieur aan de slag gaan starten we aan de hand van een plattegrond. Met een tuin is dat niet anders. Hoe vervelend is het als achteraf die tuinset niet blijkt te passen… Of dat je met je voeten bij de buurman ligt, omdat de hangmat net te groot is.

Maak vooraf een plattegrond en geef hierop aan wat je waar wilt doen. Aan de hand van deze afmetingen kun je gericht op pad.

Ook interessant: Met deze tips maak je een tegeltuin toch groen (zelfs in de winter)

#3: Kwaliteit boven kwantiteit

Het kan verleidelijk zijn om op zoek te gaan naar goedkopere meubelen. Maar kies liever voor kwaliteit. Tuinmeubelen hebben veel te verduren. Ze staan in de volle zon, maar ook in de regen, wind, vorst en sneeuw.

Bedenk vooraf wat je wilt uitgeven aan de tuinmeubelen en wat jouw kwaliteitseisen zijn. Hoelang moet het meekunnen? Laat je het dag in dag uit buiten staan of berg je de meubels op tijdens de wintermaanden?

#4: Kies het materiaal

Wil je er de komende jaren tegenaan kunnen? Ga dan voor meubels van kwaliteit. Persoonlijke smaak speelt hierin zeker een rol, maar bedenk ook goed dat elk materiaal zijn eigen voordelen heeft.

Robuust hout heeft in de regen veel meer onderhoud nodig dan een meubel van aluminium. Kijk goed naar je wensen en natuurlijk je smaak.

Ieder materiaal heeft natuurlijk ook weer zijn eigentijdse uitstraling. Overweeg dit voordat je op pad gaat.

Must know: Onkruid verwijderen kan het beste op deze 3 manieren

#5: Kleur en styling

Als je de functie, kwaliteit en het materiaal hebt afgestreept, moet je natuurlijk ook kijken wat je mooi vindt. Welke sfeer wil je uitdragen in de tuin? Moeten de kleuren matchen bij het interieur?

Zodra je dit doet, creëer je een natuurlijke overloop tussen binnen en buiten. Ga je voor modern, strak? Landelijk, romantisch of juist industrieel? Kijk hierbij naar de bouw van het huis en de onderliggende vloer. Borduur hierop verder of ga voor een verrassend contrast.

Stijl je tuinmeubelen af met accessoires zoals kussens, vaasjes, bloempotten en kandelaren. Ook leuk: een tof wandrek voor aan de wand.

Kom maar op met die eerste zonnestralen, wij zijn er helemaal klaar voor! Beschik jij niet over een tuin maar wél over een heerlijk dakterras? Zo richt je je dakterras stijlvol in voor de lange zomeravonden die eraan komen.

Ook handig: Tuinmeubelen schoonmaken wordt een eitje met deze tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hello sunshine, hello spring! Zo scoor je de ideale tuinmeubels voor jouw tuin
Sluiten