Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 1 aug 2018

Kleine tuin? Met deze tuinmeubels kun je tóch in je tuin relaxen

Ben je niet gezegend met een grote tuin, maar wil je tóch ‘s middags lekker de tuin in om nog wat zonnestralen mee te pakken? Geen probleem, het is namelijk hartstikke goed mogelijk om tuinmeubelen voor een kleine tuin te kopen. Je moet alleen even weten waar je op moet letten!

Gelukkig hebben we bij Roomed bakken met ervaring als het op kleine tuinen en balkons aankomt. Zo doet ondergetekende, Roomed’s Sharon, het al twee jaar met een balkonnetje van zes vierkante meter – mét tuinmeubelen, jawel! Ik deel maar al te graag mijn ervaringen met jullie:

Ga voor een tuinbank

En zijn weinig tuinen waar géén ruimte is voor een tuinbank. Je hebt al kleine tuinbanken van 1,5 meter breed. Groot genoeg om met z’n tweeën op te zitten, klein genoeg om in je kleine tuin kwijt te kunnen. Ideaal natuurlijk! Je kunt je bank helemaal stylen zoals jij leuk vindt met leuke kussens en andere accessoires.

Wil je persé een tafel om aan te eten? Koop dan één of meerdere klaptafels. Deze tafels zet je in de tuin als je wilt eten en kan je gemakkelijk wegzetten als je meer ruimte in de tuin wilt hebben. Klaptafels klap je gemakkelijk op en ze nemen niet veel ruimte in beslag om weg te zetten. Een typische win-win situatie.

Romantisch: een bistroset

De bistroset vindt zijn oorsprong in Frankrijk, vandaar dat het ook vaak een Frans bistroset wordt genoemd. Basically bestaat een bistroset uit twee kleine stoelen en een kleine, meestal ronde tafel. Zowel de pootjes van de stoelen als van de tafel zijn gemaakt van dun metaal. Dit setje geeft je tuin in één klap een hele romantische uitstraling en al helemaal als je ‘m combineert met wat goed gearrangeerde string lights.

Mocht je iets meer ruimte hebben, kun je er ook voor kiezen om vier bistrostoelen te combineren met een iets grotere, vierkante tafel. Zo kun je altijd lekker buiten eten als je onverwacht vrienden over de vloer hebt.

tuinmeubels voor een kleine tuin

Een stoere balkonset

Vind je een bistroset net iets te ielig? Ga dan voor een wat grovere balkonset. De basis is hetzelfde (twee stoelen en één kleine tafel), maar het is allemaal wat groter opgezet. Ook heb je een andere keuze in materiaal. Waar bistrosets vaak gemaakt zijn van metaal, zijn balkonsets ook verkrijgbaar in hout, RVS of aluminium. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Niet één, maar twee tuinstoelen

Twee mooie, grote tuinstoelen kunnen ook heel goed in een kleine tuin passen. Vooral als het écht mooie stoelen zijn waar je maar al te graag naar wilt kijken. Een tafel heb je meestal niet eens nodig – hooguit deze opvouwbare wijntafel.

Ultiem genieten op een ligbed

Ga je voor écht luxe in de tuin? Misschien kan je wel één of twee ligbedden kwijt. Denk aan de ligbedden waar je op het strand tijdens je vakantie altijd op ligt, maar dan tien keer luxer. Dát is pas echt genieten in eigen tuin. Het liefst zien we ze natuurlijk met een zacht, dik kussen waar je helemaal in weg kunt kruipen.

Nog meer lezen over een kleine tuin?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine tuin? Met deze tuinmeubels kun je tóch in je tuin relaxen
Sluiten