Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tuin 7 mei 2019

Tuinmeubelen schoonmaken wordt een eitje met deze handige tips

Ik beken heel eerlijk: toen de eerste zonnestralen zich in mijn achtertuin lieten zien, ben ik niet meteen bezig geweest met mijn tuinmeubelen schoonmaken. Ik wilde wel graag de zon in, maar niet aan de slag met schoonmaakspullen. Mijn oplossing: ik leg er wel een kleedje overheen.

Maar met de zomer in het verschiet kan ook ik er niet onderuit komen. Het schoonmaken van de tuinmeubelen is een klusje dat af te toe even moet gebeuren. Hoe je tuinmeubelen schoonmaken het beste aanpakt, dat leggen we je graag uit.

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Houten tuinmeubelen schoonmaken met groene zeep

Er zijn verschillende middeltjes om houten tuinmeubelen schoon te maken, maar welke in onze ogen het beste werkt is groene zeep. Dit is een mild schoonmaakmiddel waarmee je het hout niet aantast. Maak de tuinmeubelen schoon met een zachte borstel om geen beschadigingen in het hout te maken.

Het beste maak je zowel in de lente als in de herfst je houten tuinmeubelen schoon, zodat je een zo mooi mogelijk resultaat behoudt.

Schoonmaken met een hogedrukspuit

Zijn jouw tuinmeubelen al wat ouder? Dan kan je ook prima aan de slag gaan met een hogedrukspuit. Doe dit echter niet bij nieuwere houten tuinmeubelen, want door de druk van de hogedrukspuit heb je de kans dat je de natuurlijke waslaag van jouw nieuwe stoel of tafel wegspuit.

Loungeset van kunststof schoonmaken

Als je een tuinset van kunststof vanaf het begin goed schoonmaakt, dan is het schoonhouden goed te doen. Maak in eerste instantie een dok of zachte borstel nat met warm water om het losse vuil gemakkelijk weg te krijgen. Het gaat hier bijvoorbeeld om groene aanslag of restjes opgedroogd modder.

Daarna kan je eventueel nog aan de slag met een sopje. Ook hier kiezen wij het liefste voor het milde schoonmaakmiddel groene zeep, maar het is ook mogelijk om kunststof tuinmeubelen schoon te maken met een speciale tuinmeubelreiniger. Deze koop je bijvoorbeeld in een bouwmarkt of tuincentrum.

Meer handige tips voor in de tuin:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tuinmeubelen schoonmaken wordt een eitje met deze handige tips
Sluiten