Jaime Andreas
Jaime Andreas Tuin 2 jun 2020

Durf te vragen: kan je je tuinkussens in de zomer buiten laten liggen?

Met comfortable tuinkussens kun je zomers lekker lang in je tuin blijven genieten van het lekkere weer, ook in de avond. Na een paar wijntje zie je er misschien tegenop om de kussens weer op te bergen. Maar kan je zomers tuinkussens zomaar in de tuin laten liggen?

We zijn liever lui dan moe en soms hebben we ook gewoon geen zin om tuinkussens netjes op te bergen. Zeker wanneer we de hele dag lui zijn geweest en we van plan zijn de volgende dag ook weer in de tuin door te brengen.

Tuinkussens buiten

Wil je zo lang mogelijk blijven genieten van je kussens? Dan is het toch belangrijk om ze op te bergen in de zomer. Je tuinkussens verkleuren snel als ze vochtig worden en vervolgens weer opdrogen. Ook kan er door vocht schimmel en nare geurtjes ontstaan.

Je denkt misschien dat het niet gaat regenen, maar ook dan kan er nog onverwacht vocht op de kussens komen. Door ze op te bergen blijven ze langer mooi.

Er is geen man overboord als je het een avondje vergeet, maar probeer dat niet te vaak te doen. Toch zonde als je niet meer van je comfy kussens kunt genieten.

Zelfs wanneer je tuinset onder een veranda of andere overkapping staat, is het verstandig om de kussens naar binnen te halen. Onder een overkapping zijn ze wel iets veiliger, maar vocht is alsnog een sluipende vijand. Dus berg ze gewoon lekker op.

Tuinkussens opbergen

Bovendien heb je meer dan genoeg opties om je kussens veilig en snel op te bergen. Zo heb je handige opbergboxen van allerlei soorten formaten om de kussens in te stoppen. Of doe een hoes of zeil over de kussens heen om ze te beschermen tegen onwelkom vocht.

Meer inspiratie voor in de tuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Durf te vragen: kan je je tuinkussens in de zomer buiten laten liggen?
Sluiten