Zijn tuinkamers de nieuwe trend?

Het klinkt misschien als een begrip waarbij je niet precies weet of de kamer naar de tuin wordt gehaald, of de tuin naar de kamer. Hoe je het invult, maakt in principe niet uit. Met een tuinkamer creëer je een tuin waar je langer van kunt genieten. Je kunt het vergelijken met een serre, maar dan iets simplistischer en voordeliger.

Tuinkamer vs. serre

Ondanks dat de twee op elkaar lijken qua look and feel, is een tuinkamer toch iets anders dan een serre. De serre is echt een verlengstuk van het huis. Het is geïsoleerd, waardoor je er ‘s winters en ‘s zomers kunt zitten en gewoonweg meer woonruimte creëert.

Het grote verschil met de tuinkamer is dat het niet direct een verlengstuk van het huis is, maar eerder een verlengstuk van de tuin. Een tuinkamer is een niet-geïsoleerde ruimte waarmee je in de lente eerder in de tuin kunt zitten en in de herfst net iets langer van de tuin kunt genieten.

Det tuinkamer is vergelijkbaar met een terrasoverkapping, maar met een extra glazen wand die de overkapping afsluit. Kort gezegd een terrasoverkapping extravaganza.

Meer buiten zijn

Een terrasoverkapping en tuinkamer zijn de ideale manier om in Nederland net iets vaker van buiten te kunnen genieten. Ook als het regent of sneeuwt kun je in een tuinkamer alsnog ‘buiten’ zitten.

Met een zonnetje op het glas is het binnen no-time lekker warm tussen de glazen wanden, maar als de zon niet schijnt en je er een tuinkachel zet, zit je ook op de wat koudere dagen gebakken buiten!

Nieuwe trend

De tuinkamer is een aanvulling op de tuin als je geen genoeg kunt krijgen van het buitengevoel. In onze ogen een nieuwe trend die we meer en meer terug zullen zien in de Nederlandse tuinen – waar het weer af en toe te wensen overlaat en zo’n verlengstuk het mogelijk maakt om wél lekker van de buitenlucht te kunnen genieten.

En ook niet vervelend, een tuinkamer is een stuk minder prijzig dan het installeren van een serre aan je huis.

Tuinkamer op terras

Als je op zoek bent naar een manier om vaker van je tuin te kunnen genieten, is een tuinkamer dus een goede oplossing. Bij partijen als ForaVida.nl kun je jezelf oriënteren op de mogelijkheden voor een uitbreiding op je terras, maar kijk ook rond op Pinterest en blogs om te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn! En belangrijker: hoe je zo’n tuinkamer op een toffe manier kunt stylen.

Meer over de tuin

Reageer op artikel:
Zijn tuinkamers de nieuwe trend?
Sluiten