Jaime Andreas
Jaime Andreas Planten en bloemen 10 mrt 2020

Handig: met deze tuinkalender weet je precies wanneer je wat moet doen

Soms is er niets lekkerder dan een middagje lekker in de tuin bezig zijn. Bloemen verzorgen, het gras maaien en met je vingers in de aarde wroeten. Heerlijk! En met deze handige tuinkalender van Intratuin weet je precies wanneer je wat moet doen.

Want zelfs met groene vingers kan een beetje hulp geen kwaad, zeker als je naast tuinieren ook nog gewoon ander werk hebt om te doen. Er is een tuinkalender voor iedere maand en door het veranderende klimaat, verandert die kalender waarschijnlijk ook ieder jaar een beetje.

> Lees ook: De 5 gemakkelijkste soorten groenten en fruit om in potten te verbouwen

De tuinkalender van Intratuin

In de kalender staat van alles beschreven. Denk aan het snoeien van bepaalde planten en struiken, het verzorgen van je gazon zodat deze er in het voorjaar weer fris en fruitig uitziet, maar bijvoorbeeld ook over het zaaien van je moestuin. Welke informatie je ook nodig hebt; je vindt het in de kalender.

Wat te doen in maart?

Neem bijvoorbeeld de tuinkalender van maart. In maart kun je de takken van vorig jaar van je struikrozen afsnoeien. Je kunt in maart weer beginnen met het onderhouden van je gazon doormiddel van verticuteren en bemesten.

Voor het zaaien van de meeste groenten en fruit is het nu nog een beetje te koud. Maar spinazie, uien, wortelen, tuinbonen en doperwten kun je nu wel al in de volle grond zaaien. Kortom, genoeg te doen in maart.

Het voorjaar komt er weer aan en de tijd om lekker in de tuin te wroeten dus ook. Dan is fijn als die tuin er ook een beetje knap bijstaat. Dat gaat beter als je de hele jaar door de tuin bijhoudt. Deze tuinkalender helpt je daarbij.

Meer tuintips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig: met deze tuinkalender weet je precies wanneer je wat moet doen
Sluiten