admin
admin Interieur 17 jun 2013

Tuininspiratie: moderne rechthoekige vijvers

Overweeg je om een moderne vijver aan te leggen in je tuin? Dan hebben we een paar mooie voorbeelden van hoe je dat zou kunnen doen.

Bovenstaande vijver is gemaakt in een hoge plantenbak. Doordat de vijver een stuk boven de grond uitsteekt is het een bijzondere feature in je tuin. En less is more: Een paar lelies en wat vijvergras in combinatie met de houten vlonderdelen zorgen voor een mooie moderne uitstraling.

Stromend water zorgt voor dynamiek in je vijver. En als bonus heb je doordat het water geen kans krijgt om stil te staan helderder water en minder kans op muggen. Er zijn verschillende manieren om een stroom in je vijver aan te brengen. Hierboven is gekozen voor een kleine waterval.

Ook leuk: laat het water uit pijpen in de muren stromen. Voor een gezellig klaterend geluid.

Deze moderne vijver bestaat uit twee niveaus en is gevuld met grote kiezelstenen die voor een mooi palet van grijstinten zorgt. De bovenste vijver is tot aan de rand gevuld en bij regenval in de onderste vijver stroomt. Mooi en modern.

Een vijver kan elke vorm hebben die je maar wilt. Leuke hoekjes maken een vijver spannender en minder voorspelbaar. Daarnaast hebben vissen meer schuilplaatsen. Bij deze vijver is gekozen voor strakke overhangende tegels in combinatie met een grillige muur om contrast aan te brengen. En wanneer je bang bent dat waterplanten gaan woekeren kun je er bij sommige soorten ook voor kiezen om ze met pot en al in de vijver te zetten.

Vaak wordt ervoor gekozen om de vijver in een hoek of aan de zijkant van de tuin te plaatsen, maar waarom zou je? Door middel van stapstenen maakt een vijver een spannende onderbreking in je tuin.

www.decoist.com

Reageer op artikel:
Tuininspiratie: moderne rechthoekige vijvers
Sluiten