Infographic: tuinieren voor beginners

Lotte Wullems 26 mrt 2017 Interieur

In de ideale wereld zouden we allemaal een interieurstylist in onze vriendengroep hebben. Alleen al omdat het af en toe gewoon heel handig (en leuk) is om even te spieken bij een ander. Om je nog een extra handje te helpen, delen we praktische infographics met je. Zo word je binnen no-time zelf een expert op het gebied van wonen! Deze week: tuinieren voor beginners.

Nu de lentezon zich weer laat zien, begint het wellicht wel weer te kriebelen bij je om aan de slag te gaan met je eigen moestuintje. Via Shop Alike kwamen wij deze handige infographic tegen voor tuinieren voor beginners – ideaal als je niet zulke groene vingers hebt. En je hebt geen grote tuin nodig om je eigen kruiden en groenten te verbouwen. Het kan ook prima op je stadse balkonnetje!

gereedschap

Begin bij de basis: kies het juiste gereedschap!

makkelijkste kruiden

Hoe fijn is het als je kunt koken met je eigen kruiden? Deze drie zijn een must en ook nog eens gemakkelijk te onderhouden.

makkelijkste groenten

Je eigen mini groentetuintje is helemaal niet zo moeilijk. Uien hebben bijvoorbeeld maar één keer per week water nodig. Supersimpel.

makkelijkste bloemen

Alle groenten en kruiden kunnen op elk moment worden geplant nadat het de vorst periode voorbij is. Deze bloemen zien er niet alleen vrolijk uit, maar zijn ook nog eens handig!

hoe plant je

Te veel water in je pot kan de wortels van de plant aantasten omdat de plant dan geen lucht krijgt. Maak daarom een waterafvoer systeem met bijvoorbeeld steentjes zoals hierboven staat uitgelegd.

diy tuin

Ga aan de slag met je eigen DIY. Ook leuk: maak je eigen betonnen plantenpot of geef een van deze vier keukenrestjes een tweede leven als plant.

MEER INSPIRATIE VOOR JE BALKON

Reageer op artikel:
Infographic: tuinieren voor beginners
Sluiten