Een lijstje met de leukste tuindecoratie-ideeën voor je achtertuin

Wij dromen van een prachtige achtertuin waar je zowel in de zomer als in de winter vaak te vinden bent. We vinden het namelijk heerlijk om lekker buiten te zijn. Met deze leuke tuindecoratie-ideeën zorg jij er voor dat jouw achtertuin er altijd pico bello uit ziet.

6 ideeën voor jouw tuindecoratie in de achtertuin

Dit zijn de leukste tuindecoratie-ideeën die je zo in je achtertuin kunt toepassen.

1. Een zwarte schutting

Wij zien alleen maar voordelen om voor een zwarte schutting in de achtertuin te gaan. Ten eerste is het niet zo standaard als een houten schutting. Groene planten komen extra mooi uit op een zwarte schutting, al helemaal in een witte pot. En daarbij staat het ook nog eens ontzettend luxe. Een tuindecoratie-idee waar wij groot fan van zijn!

>Waarom je zou moeten overwegen om je schutting zwart te verven

>De meest stijlvolle ideeën voor een toffe tuinafscheiding

2. Een tuin vol string lights

Voor een lieve, romantische sfeer in de achtertuin ga je voor string lights. Je weet wel, zo’n sliert verlichting die je rond de Kerstdagen ook vaak ziet. Deze verlichting maakt elk tuinfeest tot een groot succes, maar de tuindecoratie zorgt er ook voor dat de zwoele zomeravonden nog net een tikkie gezelliger worden.

>Inspiratieboost: een sfeervolle tuin of balkon met string lights

3. Een hangend daybed (ook wel schommelbank genoemd)

Een hangend daybed is zeg maar een hangmat 2.0 en misschien wel het beste tuindecoratie-idee ooit. Het is de Ibiza-uitvoering van een schommelbank waar je jezelf heerlijk tot rust kan wiegen na een drukke werkdag. Daarbij staat het ook nog eens hartstikke leuk in je achtertuin.

>Maak van je tuin de ultieme relaxplek met een hangend daybed

4. Een fijn eethoekje

Je tuin hoeft niet groot te zijn, maar met een fijn eethoekje zorg je er wél voor dat je altijd aan tafel kunt als het zonnetje nog lekker op je balkon schijnt. En zeg nou zelf, dat is toch heerlijk? Goede tuindecoratie-ideeën voor een eethoek vind je in de volgende artikelen.

>Inspiratieboost: fijne eethoekjes waar je elke dag wel wil buiten eten
>4x tips voor een fijne zithoek in de tuin

5. Genoeg privacy in de tuin

Niemand wordt gelukkig van glurende buren in de achtertuin. We hebben namelijk allemaal ons goed recht op de nodige privacy. Daarom is het belangrijk om een stijlvol hekwerkje of wat extra planten neer te zetten, zodat je het de buren net een stukkie lastiger maakt. Voor meer tips lees je het volgende artikel:

>Glurende buren? Zó creëer je meer privacy in je tuin

6. Leg een kleed in de tuin

Ja, dat klink in eerste instantie misschien een beetje raar. Terwijl het toevoegen van een kleed in de tuin juist een hele mooie, stijlvolle optie kan zijn! Naast gezellige kussens en kaarsen is ook een kleed op het terras een goede sfeermaker. Nu nog een leuke uitkiezen.

Meer tuindecoratie ideeën voor een mooie voor- en achtertuin

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een lijstje met de leukste tuindecoratie-ideeën voor je achtertuin
Sluiten