Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 18 okt 2018

Je tuin versieren in Halloween stijl: zo pak je dat aan

Oktober vinden we de leukste maand van de herfst. Waarom? Omdat we dan Halloween mogen vieren (yay!). En dat doe je natuurlijk geheel in stijl, waarbij je tuin versieren zeker niet kan ontbreken. Wij leggen je uit hoe je dat aanpakt.

Wil je het pad naar je voordeur niet te makkelijk maken voor degene die aanbellen voor een ‘trick or treat’? Of houd je gewoon van versieren in thema’s? We’ve got your back.

Tuin versieren in Halloween stijl

Van subtiele griezelige grapjes tot een complete horror tuin: je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Wij hebben de leukste ideeën verzameld en laten je zien hoe je zelf je tuin zo leuk in Halloween stijl versiert.

Lichtgevende pompoenen

Pompoenen zijn de klassieker: een echte must als het om Halloween decoratie gaat. Hol de pompoenen uit, maak er een griezelig gezichtje in en doe er een knipperend lampje in. Je kan ze naast de voordeur op de grond of op een stoel zetten.

Pompoen uithollen voor Halloween: zo pak je dat aan in 4 simpele stappen

Pak je liever wat meer uit? Zet dan meerdere bij elkaar en maak er een skelet onder, zoals op onderstaande foto. Het geeft een beetje The Nightmare Before Christmas-vibes.

Heksenketel

Niet vies van wat hekserij? Maak dan zelf heksenpoppen met zwarte stof en heksenhoeden. Laat de poppen zweven op een steel of bezem en zet er een heksenketel bij. Heel origineel en best wel een beetje creepy. Iets té creepy voor jou? Alleen een heksenketel of -bezem werkt ook.

Spoken

Hang leuke spookjes op voor de deur of laat ze net als de heksen hierboven zweven in de tuin. Spookjes zijn eerder vriendelijk dan eng. Een goed idee als je je tuin niet te spannend wilt maken. Heb je een schutting? Hang ze dan daar aan!

Grafstenen

Dit is er één voor de echte extreme Halloween-lovers: tover je voortuin om in een mini begraafplaats. Zo jaag je je buren echt de stuipen op het lijf. Leuke tekst voor erop: ‘trick or treat’.

Iets toegankelijker: maak het echt ieni mini door voor miniaturen te kiezen, zoals op onderstaande foto. Doe ze in een bloempot in de tuin of bied je buurtgenoten zo een goede kop ‘koffie’ aan.

Een lightbox met Halloween quote

Zet een lightbox met een catchy tekst op de brievenbus of op een tafeltje en zet deze naast de voordeur in de tuin. Geen inspiratie voor een leuke tekst? Geen paniek: al eerder hebben wij de leukste Halloween quotes op een rijtje gezet voor je.

Zwarte dieren

Grote spinnen, zwarte katten of vleermuizen: als de dieren maar zwart zijn. Geef ze een leuk – of juist onverwacht – plekje in de tuin en laat de rillingen maar komen.

Halloween lichtjes

In de herfst is het natuurlijk vroeg donker: een goed excuus om helemaal los te gaan met Halloween lichtjes. Hang ze aan de poort, voor de ramen en deur of leg ze op de grond naast het looppad. Super gezellig! De leukste Halloween lichtjes hebben we hier al voor je verzameld.

Meer Halloween inspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je tuin versieren in Halloween stijl: zo pak je dat aan
Sluiten