Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Architectuur 21 jun 2019

Je voelt je helemaal zen in dit bijzonder huis met tuin op het dak

Bij het bouwen van een nieuw huis, zorg je er altijd voor dat er een stukje natuur verdwijnt. Dit huis is daarbij een uitzondering op de regel: met een groen dak kunnen de bewoners hun groenten en fruit niet in de tuin, maar op hun dak verbouwen!

De ontwerpers van het bijzondere huis, Chris Precht and Dayong Sun van Penda, werden geïnspireerd door de samenhangende tekens Yin en Yang. Het resultaat is een bijzonder krachtig huis met een grote tuin op het dak, om de natuur zo min mogelijk te verstoren. Op de foto’s van bovenaf zie je zelfs niet dat er een huis op het terrein staat!

Zelfvoorzienend

De bewoners van het huis willen zo veel mogelijk zelfvoorzienend leven. Dat betekent dus dat ze hun meeste groenten zelf kweken. Met behulp van de grote, groene tuin op het dak moet dat geen probleem zijn. Net als in dit moderne huis in Vietnam.

De architecten hebben het dak speciaal ontworpen met verschillende lagen, omdat de grond waar het huis op staat niet goed is voor de bomen en planten die de bewoners willen verbouwen. Door de ongewone vorm van de tuin op het dak, lijkt het huis op een soort vallei met twee bergen aan de zijkant.

Interieur

Maar ook de binnenkant van het huis is bijzonder. Door het dak met verschillende lagen, zijn er in het huis veel schuine muren te vinden. Dat dat overigens geen probleem hoeft te zijn, schreven we hier al. Maar de look van het huis wordt wel bepaald door de schuine muren. Zo zijn er in dit huis bijvoorbeeld veel kleine nisjes en gezellige zitplekken gecreëerd.

De architecten van Penda staan bekend om hun kleine, groene projecten. Daar houden we van op de redactie. Zo vonden we ook dit mooie bospaviljoen, net buiten Madrid. Wat een pareltje!

Ook meer groen in de tuin?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je voelt je helemaal zen in dit bijzonder huis met tuin op het dak
Sluiten