Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 24 mei 2022

3 tips om je tuin in een handomdraai een zomerse make-over te geven

De temperaturen gaan langzaam weer omhoog en je weet wat dat betekent: de zomer is in aantocht! Met andere woorden: dat wordt weer heerlijk vertoeven in je eigen tuin. Kan jouw tuin wel een make-over gebruiken? Je hebt niet veel nodig om binnen een handomdraai een geheel nieuwe look te creëren.

Een boek lezen in het zonnetje, barbecueën met familie en wijn drinken tot in de late uurtjes – waar kun je dit beter doen dan in je eigen tuin? Het is de plek om je terug te trekken, te ontspannen, te eten, tijd door te brengen met je geliefden en nog veel meer. En tja, als je zo veel tijd in je tuin doorbrengt, mag het er ook wel mooi uitzien, toch?

Je tuin een make-over geven hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als je deze drie dingen toepast, is je tuin helemaal klaar voor de zomer.

1. Gebruik nieuwe stoffen

Het geheim voor een compleet nieuwe look zónder alles opnieuw te moeten kopen? Werk met stoffen. Ga voor nieuwe kussenhoezen, stoelbekleding, gordijnen of andere tuinbenodigdheden waar je het stof van kan laten vervangen. De beste stoffen voor in de tuin (en trouwens ook voor in huis)? Daarvoor moet je bij textielmerk Sunbrella zijn. Of je nu liever voor levendige of natuurlijke kleuren gaat en of je nu graag voor drukke prints kiest of je stoffen liever minimalistisch houdt: bij Sunbrella vind je altijd de perfecte match voor jouw huis en tuin.

Een nieuwe stof voor je kussens of meubilair kan je tuin een compleet andere look geven. Sunbrella

2. Kies kleuren op basis van de 60/30/10-regel

Ken je de 60/30/10-regel al? Om balans te creëren in je tuin (of woning), kun je het beste voor drie kleuren kiezen. Je gebruikt één dominante kleur voor zestig procent in de ruimte, een andere kleur voor dertig procent en weer een andere voor tien procent. Waar je in je woning makkelijk een muur in één kleur kunt schilderen, kun je in je tuin kijken naar de kleur van de tegels en buitenmuren of andere grote oppervlakten die te zien zijn. Kies bijvoorbeeld voor tuinmeubels in één kleur, gordijnen in een andere en accessoires in een derde kleur. Lucky for us heeft Sunbrella een breed kleurassortiment en kun je eindeloos combinaties creëren. Op zoek naar kleuren die goed bij elkaar matchen? Ga bijvoorbeeld voor wit, lichtblauw en geel.

Met de 60/30/10-regel creëer je balans in je woning. Sunbrella

3. Ga voor statement pieces

Je hebt niet veel nodig om een stijlvolle look samen te stellen. Het geheime ingrediënt voor een rustige, elegante tuin? Neutrale items gecombineerd met statement pieces. Of je nu voor opvallende meubels of accessoires kiest: je kunt spelen met kleur, vorm of materiaal. Combineer een opvallende print van Sunbrella bijvoorbeeld eens met een felle en een neutrale kleur. Of gebruik tegengestelde kleuren zoals rood en blauw voor een extra opvallend effect.

Of je nu voor felle kleuren of opvallende prints gaat: bij Sunbrella vind je altijd de perfecte match voor jouw huis en tuin. Sunbrella

Voor alles geldt: bewust kopen is altijd beter. Je kunt – met het oog op het klimaat én voor je eigen plezier – het beste voor duurzame stoffen gaan die zo lang mogelijk mooi blijven. Bij Sunbrella zit dat wel goed: de textiel is van hoge kwaliteit en is UV- en waterbestendig. Het merk doet er alles aan om zo milieubewust te produceren en heeft hier zelfs een recycle-programma voor opgezet: Renaissance. Stof dat tijdens productie overblijft, wordt afgebroken en opnieuw gebruikt. Benieuwd geworden? Hier shop je de producten van Sunbrella.

In samenwerking met Sunbrella

Reageer op artikel:
3 tips om je tuin in een handomdraai een zomerse make-over te geven
Sluiten