Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 11 apr 2018

Klein budget? Voor deze tuin ideeën heb je weinig geld nodig!

Nu de zon zich weer vaak laat zien, is het niet vreemd dat heel Nederland lekker buiten zit. Op het balkon, op het dakterras of in de tuin. Om hier zo veel mogelijk van te genieten, is het dan ook een traditie om rond deze tijd je balkon/terras/tuin een volledige make-over te geven. En nee, daar hoef je echt geen fortuin aan uit te geven. Met deze budget tuin ideeën kun je prima uit de voeten met een klein budget!

Tuinideeën voor een klein budget

1. Verticaal tuinieren


Heb je een saaie, witte muur over? Ga dan eens naar het bos en verzamel stokjes van ongeveer 20 cm lang. Leg de stokjes op de grond boven elkaar neer, en laat tussen elk stokje ongeveer 5 centimeter ruimte over. Met een lang touw knoop je ze aan elkaar vast. Zorg ervoor dat je aan de bovenkant van je creatie een extra stuk touw bevestigd, zodat je hem op kan hangen.

Jouw touwcreatie ziet er niet alleen leuk uit, het is ook nog eens hartstikke handig voor planten die ervan houden om te groeien. Neem bijvoorbeeld klimop. Deze plant zal hartstikke blij zijn met zijn eigen privé speeltuin.

2. Vintage in je tuin


Wil je een plek maken om de vogels wat extra voer te geven, maar past het kopen van een grote voederplaats niet helemaal in je budget? Neem dan eens een kijkje bij de kringloop en neem wat mooi servies mee.

Lijm de kopjes met een sterke secondelijm aan de schoteltjes vast. Je kunt ze op een stok zetten, aan een touw hangen, maar ook gewoon op een tafeltje of boomstam zetten. Zo heb je in de zomer én de winter een originele en goedkope voederplek voor de vogels.

3. Verf je terracotta bloempotten


Terracotta kan altijd, maar soms ben je een beetje uitgekeken op die terracotta potten die je al zo lang in de tuin hebt staan. Maar nieuwe bloempotten kopen kan flink prijzig worden. Daarom hebben we een handige tip: verf je terracotta potten. Dit kan natuurlijk in de kleur die jij leuk vindt. Binnen een handomdraai is jouw tuin weer helemaal hip en vrolijk. Je hoeft er alleen nog maar verf voor te kopen (maar die vind je tegenwoordig in bijna elke budgetwinkel).

4. Gebruik blikken nog een keer in de tuin


Heb jij elke week ook een paar blikken over die normaalgesproken linea recta de prullenbak in gaan? Zonde! Deze blikken kan je namelijk heel leuk gebruiken als bloempotten. Als je niet van shiny blik houd, kan je ‘m altijd nog mat of in een leuk kleurtje spuiten. Plantje erin, en hij is klaar om opgehangen te worden!

5. Hang ‘t natuurlijk op


Een duur opbergsysteem voor je gereedschap is helemaal nergens voor nodig. Met een paar stevige takken kom je ook al een heel eind. En het ziet er nog leuk en origineel uit ook!

Kleine tuin inrichten lastig? Niet met deze vijf ideeën

6. Een goedkoop kruidentuintje


Wil je een kruidentuintje in je tuin verbouwen, maar vind je het te duur om meteen een hele kas aan te schaffen? No problemo, met een oud pallet kan je ook heel gemakkelijk aan de slag gaan.

Naast dat je van een pallet een wijnrek of een leuke salontafel kunt maken (ja, ook voor buiten!), kun je een pallet ook uitstekend als kruidentuintje gebruiken. En het is nog easy ook: je zet ‘m op zijn kant en zet de potjes met kruiden er in. Kan het nog makkelijker?

Een leuk idee voor de voortuin: Maak een bloembak van een oude stoel

Nog meer budget tuinideeën:

Heb je meer budget tips nodig? Lees dan vooral even onze low budget interieurhacks eens. Of beleef de minimalistische droom in dit low budget ecohuisje in Vietnam. 

Klein budget leuke tuin
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klein budget? Voor deze tuin ideeën heb je weinig geld nodig!
Sluiten