Inspiratieboost: een grote tuin inrichten doe je zo!

Inspiratieboost: een grote tuin inrichten doe je zo!

Heb je net een prachtig huis gekocht met een grote tuin? Of beschik je al langer over je grote tuin, en wil je ‘m totaal vernieuwen? Of weet je gewoon niet zo goed hoe je een tuin moet indelen? Dan ben je bij ons aan het goede adres: wij geven je de best tuin ideeën voor jouw grote tuin en leggen stap voor stap uit hoe je die een volledige make-over geeft.

Stap voor stap: de beste ideeën voor een grote tuin

Want van een make-over worden wij altijd extreem gelukkig!

1. Maak een moodboard

Als je een grote tuin hebt, is het verstandig om een groot moodboard te maken met allerlei afbeeldingen waar je inspiratie uit kunt halen. Dat kun je ouderwets met tijdschriften, een schaar en lijm maken, maar je kunt ook aan de slag gaan met Pinterest. Het fijne aan Pinterest is dat je ontzettend veel verschillende plaatjes kunt gebruiken voor jouw moodboard. Hallo inspiratieboost!

Kies voor een moodboard met dingen waar je blij van wordt. Is dat een grote vijver? Een schommel in de tuin? Heel veel bohemian hoekjes met kussentjes en kleedjes? Of ga je juist voor een hele moderne inrichting? De keuzes zijn eindeloos. Verdiep je goed in de verschillende mogelijkheden en stijlen.

anordinarywoman

2. Ontwerp de tuin

Een mooie, grote tuin begint met een goed ontwerp. Dit kun je zelf doen als je een beetje creatief en handig bent, maar je kunt het ook overlaten aan een professional. Deze stap is belangrijk, omdat je zonder een goed ontwerp als een kip zonder kop aan de slag gaat. Vooral bij zo’n omvangrijk project als een grote tuin is het handig om ergens houvast te hebben.

room-decorating-ideas

3. Ga voor één eyecatcher

Je maakt je tuin speciaal met één eyecatcher waar je oog sowieso naartoe gaat. Denk aan een fontein, een grote vijver met vissen of een prachtig gestyled tuinhuis. Of wat dacht je van een houten schommel om terug te gaan naar je kindertijd? Je hoeft ‘n niet te gebruiken, het ziet er gewoon leuk uit!

design-milk
welke.nl

Dit vind je misschien ook een leuk tuin idee voor een grote tuin: Maak een bloembak in een oude stoel

4. Geef je tuin allure met bomen

Een paar mooie bomen geven je tuin net dat beetje extra luxe dat een grote tuin wel kan gebruiken. Het hoeven geen grote bomen te zijn. Kijk maar eens naar het tuinidee hieronder. Ziet er chique uit, niet?

thewowdecor

5. Ga voor echt gras

Vaak wordt er gras gebruikt in een groot stuk van de tuin. Dat snappen we, want gras zorgt voor een open look die je tuin nog groter doet lijken dan dat ‘ie al is. Ga echter wel voor echt gras in plaats van kunstgras. Oké, het is misschien wat meer werk, maar het ziet er ook veel beter uit. En je gaat in de zomer niet met je blote voeten op kunstgras lopen… Wij zijn dus voor échte graszoden.

detentejardin

6. Style gezellig zithoekjes

Als je een grote tuin heb, kan je niet genoeg gezellig zithoekjes hebben. Eentje perfect om die late avondzonnestralen mee te pakken, eentje met het mooiste uitzicht en een andere gewoon, omdat het kan. Wij raden aan om ook zéker één zithoekje helemaal af te maken met een vuurkorf, om ‘s avonds lekker marshmallows te kunnen roosteren. Jij blij, kids blij, vrienden blij. Briljant idee, al zeggen we het zelf.

thewowdecor

Handig! Klein budget? Voor deze tuinideeën heb je weinig geld nodig!

Nog meer tuinideeën? Zo kun je ook je grote tuin inrichten: