Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 30 jun 2018

Tuin idee: verticaal tuinieren met een plantenrek van gaas

Nu het zulk lekker weer is, vinden we het heerlijk om in de tuin bezig te gaan. Wij hebben namelijk altijd wel een leuk tuin idee in ons hoofd om uit te voeren. Omdat niet iedereen een grote tuin heeft om aan de slag te gaan, zijn we bij Roomed fan van verticaal tuinieren. En dat doe je natuurlijk met behulp van een plantenrek.

Tof tuin idee: verticaal tuinieren

Kijk mee en laat je inspireren om ook met verticaal tuinieren aan de slag te gaan.

tuin idee
porch
asunnot.oikotie

Leuke tuinideeën hoeven niet duur te zijn. Een plantenrek koop je voor een prikkie bij verschillende winkels en tuincentra, zoals bij Haxo, Gadero of Gamma. Dit hoeft echt niet duur te zijn. Voor twee tientjes kan je al een mooi rek vinden waar je veel mee kan. Is het rek te klein voor jouw tuin? Hang er dan meerdere naast elkaar.

karwei

Het plantenrek kan je natuurlijk op verschillende manieren inrichten. Kies een paar leuke potjes uit en hang ze, met behulp van wat ijzerdraad, symmetrisch op. Tof tuinidee als je liever voor een speelsere look gaat: hang verschillende items door elkaar op. Je kunt een potje met kruiden bijvoorbeeld prima combineren met wat planten in reageerbuisjes of oude colaflessen, zoals in de afbeelding hieronder.

IKEA
IKEA
tuin idee
homedeco.nl

Dit vind je misschien ook leuk: Een lijstje met de leukste tuindecoratie-ideeën voor je achtertuin

Extra tuinidee: Combineer het met een zwarte schutting

Zwart gaas steekt mooi af tegen een zwarte schutting. En wist je dat groene planten voor een zwarte schutting éxtra groen lijken? Vooral als je ze ook nog eens met een mooie witte pot combineert.

tuin idee
IKEA
tuin idee
kenh14
land.se

Handig: combineer je kruiden met wat handschoenen, een schaar en andere benodigdheden voor het tuinieren. Zo raak je nooit meer iets kwijt!

Nog een goed tuin idee opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tuin idee: verticaal tuinieren met een plantenrek van gaas
Sluiten