Zo maak je van je tuin een hemelse plek (en nee, dan hebben we het niet over leuke planten)

De zon komt weer steeds vaker om de hoek kijken, wat betekent dat we de deuren naar de tuin weer massaal opengooien. Een koffietje in de tuin met de zon op je bol smaakt toch altijd net even lekkerder dan binnen op de bank terwijl het buiten regent. Niet raar, want de vitamine D die je binnenkrijgt, zorgt voor een instant happy gevoel.

En als je dan toch in die tuin zit, is het wel fijn als je daar ook optimaal van kunt genieten. Dat veel mooie, kleurrijke planten en bloemen zorgen voor een heerlijke tuin, weten we ondertussen wel. Maar wat kun je nog meer doen om het perfecte terras te creëren. Zo geef je je tuin een boost om nog meer van je terras en buiten zijn te kunnen genieten.

5 x ultiem genieten van je tuin

Is je tuin voorzien van een lekker stukje groen en staan er prachtige planten en bloemen te pronken buiten? Dan is het tijd voor de volgende stap om van je tuin een hemelse plek te maken.

1. Een fijne zitplek

De nummer één tip is toch wel: zorg voor een fijne en uitnodigende zitplek in de tuin. Natuurlijk kun je gewoonweg wat stoeltjes buiten zetten, maar je geniet veel meer van je terras als je een echt comfortabele (lig)stoel of bank hebt staan.

Heb je een grote tuin? Ga dan zeker voor twee opties en kies zowel een stoel waar je heerlijk om kunt loungen als comfortabele dining stoelen waarop je heerlijk buiten kunt eten. Iets minder ruimte buiten? Ga dan alleen voor de comfortabele dining stoelen. Er gaat niks boven buiten eten en als je toch graag wilt liggen, kun je er altijd nog een fijn kleed bij pakken.

Wil je toch nog iets anders op het terras naast de dining stoelen? Een hangstoel of hangmat creëert een speelse sfeer in de tuin en nemen optisch minder ruimte in beslag dan andere tuinstoelen.

Het mooie weer gaat er weer aankomen ? Tijd om je terras summerproof te maken , Dit is echt een prachtige foto om inspiratie uit te halen . . . I am totally in love ? . . . Tip : onze ohmycandlexl kan ook buiten geplaatst worden ! Ideaal dus voor op je terras voor de cosy summernights♥️ ?credits: @armaan.decor. #cosy #inspiratie #decoratie #summernights #summer #zomer #happy #love #terras #tuin #tuininspiratie #prachtig #ohmygoodness #loveit #decohome #home #thuis #gezellig #geurkaars #avond #night #bossbabe #girlboss #inlove

66 Likes, 20 Comments – Ohmygoodness_loveit (@ohmygoodness_loveit) on Instagram: “Het mooie weer gaat er weer aankomen ? Tijd om je terras summerproof te maken , Dit is echt een…”

2. Goede sfeerverlichting

Als het buiten ietsjes donkerder wordt, is het tijd om het licht aan te doen. In de tuin gebeurt dit vaak in de vorm van kaarsen, wat super sfeervol is. Maar er is nog veel meer mogelijk qua sfeerverlichting in de tuin. Denk aan leuke string lights, maar ook aan lichtspots bij een leuk item in je tuin (onder een mooie boom, bij de vijver, you name it).

3. Terrashaard

Helaas, in Nederland blijft het niet tot in de late uurtjes heel warm buiten. Je kunt een trui aantrekken of een kleed pakken om toch buiten te blijven zitten, maar veel gezelliger en sfeervoller is een terrashaard. Ze bestaan in verschillende vormen, maten, kleuren en stijlen. Voor elke tuin is wel een passende haard te vinden, je moet alleen even weten hoe je ‘m aansteekt en de sfeer is nabij.

4. Ga voor kleur!

Als er iets is wat ervoor zorgt dat het gezellig wordt, is het wel een beetje kleur. Misschien heb je al veel kleurrijke planten en bloemen, maar vergeet niet je meubels en accessoires. Een set kleurrijke kussentjes of een vrolijk tuinkleed doet al een heleboel extra.

5. Vergeet de accessoires

Wie zegt dat je aan de muren buiten geen leuke accessoires kunt hangen? Ook in de tuin kun je van alles kwijt aan de muur om de boel wat op te vrolijken. Denk aan toffe frames met gedroogde bloemen, stoere borden, maar ook aan rekjes voor potten en vazen met plantjes.

Je kunt er ook voor kiezen om accessoires op te hangen. Perfect als je weinig ruimte hebt en toch wat extra’s wilt doen. Denk aan hangplanten, maar ook aan gezellige slingers.

En als je dacht dat vloerkleden alleen iets voor binnen vier muren is, heb je het mis. Er zijn talloze leuke tuinkleden te vinden die voor veel sfeer zorgen, maar ook een zachte ondergrond voor je voetjes met zich meebrengen.

Op naar een heerlijke zomer!

Reageer op artikel:
Zo maak je van je tuin een hemelse plek (en nee, dan hebben we het niet over leuke planten)
Sluiten