Frederique Rekers
Frederique Rekers Tuin 27 apr 2021

Go Scandi: zo geef je jouw tuin en balkon een Scandinavische make over

Met onze vele Scandinavische binnenkijkers is het geen geheim dat wij wel van deze lichte en zachte interieurstijl houden. Het is tijd om niet meer binnen te kijken maar naar buiten te kijken: zó geef je jouw tuin/balkon een Scandinavische make-over.

In een Scandinavisch interieur staan comfort en functie voorop. De inrichting is mooi en fijn en soms ook minimalistisch. Ook natuurlijke materialen werken hierbij goed.

Een Scandinavische make over voor je tuin en balkon

Met de volgende tips heb jij binnen no time een Scandinavische tuin/balkon.

Ga voor natuurlijk

In een Scandinavisch interieur zijn natuurlijke materialen belangrijk, al helemaal buiten. Materialen zoals rotan, hout en bamboe geven een warme, ontspannen uitstraling.

Probeer het zo natuurlijk mogelijk te houden en denk ook aan kleine natuurlijke accessoires: houten onderzetters op een houten tafel staan prachtig.

Daarnaast zijn natuurlijke materialen goed bestand tegen verschillende weeromstandigheden dus ideaal voor in jouw tuin of op jouw balkon.

Light it up

Buitenverlichting kan een fijne warme gloed geven in elke achtertuin. Denk hierbij aan een paar leuke lichtslingers die door de hele tuin hangen. Als je een balkon hebt kan je deze om de balustrade heen hangen.

Let the sun shine! Deze vrolijke items voor op je balkon of tuin wil je hebben


Kaarsen zijn een must have voor een Scandinavische make over. Maar omdat deze met een beetje wind al snel uitgeblazen worden kan je kiezen voor lantaarns.

Plaats ze op tafel of hang ze op aan de takken van een boom. Als je ze neerzet, investeer dan in twee verschillende maten zodat het er mooi uitziet als ze naast elkaar staan.

Parasols zijn hót

Deze wil je eigenlijk ook meteen toevoegen als je gaat voor een Scandinavische make-over. Een parasol houdt daarnaast niet de zonnestralen tegen om je koel te houden, het houdt ook de regen tegen zodat je warm blijft.

Zo kan je langer en meer tijd buiten spenderen. Ga voor een echte Scandinavische look door te kiezen voor een witte parasol met houten palen.

Een bank voor comfort

Een van de meest gemaakte fouten die mensen maken met buitenruimtes is dat ze deze niet comfortabel genoeg maken. Voor optimale rust en ontspanning is een bank in jouw tuin een erg goed idee.

Creëer een fijne plek waar je heerlijk kan relaxen en je even terug kan trekken. Er zijn heel veel verschillende tuinbanken: kies er dan wel een die óf gemaakt is van natuurlijke materialen óf een met een hele lichte kleur.

Wees verder niet bang om te combineren: Een houten bank met witte kussens en een paar pastelkussens kan prima én staat erg leuk.

Verdeel de tuin/het balkon

Verdeel jouw tuin en snijd aparte zones uit met muren, ramen of heggen. Zo creëer je een extra beetje privacy om bijvoorbeeld te zonnebaden of rustig een boek te lezen.

Vloerkleden voor buiten

Als laatst kan een prachtig buitenkleed natuurlijk niet ontbreken. Dit zorgt én voor extra comfort én geeft een rustige uitstraling. Zo kan jij genieten van jouw Scandinavische tuin/balkon.

Maak met deze tips van jouw balkon een exotische plek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Myscandinavianhome

Reageer op artikel:
Go Scandi: zo geef je jouw tuin en balkon een Scandinavische make over
Sluiten