Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Wooninspiratie 22 aug 2018

Deze trucjes passen alle makelaars toe voor het verkopen van een huis

De eerste indruk is altijd belangrijk, en al helemaal als je een huis wilt verkopen. Het liefst wil je dat je huis eruit ziet alsof Assepoester net langs is geweest. Makelaars weten als geen ander wat nodig is voor een mooi plaatje van een huis. Er zijn altijd kleine aanpassingen in de inrichting die je toe kan passen om je interieur op te peppen. Handig voor als je je huis wilt verkopen.

Om ruimte en rust te creëren is het verstandig om ‘onnodige’ spullen te verplaatsen. Bijvoorbeeld een overbodige bijzettafeltje dat er staat voor de sier en alleen maar plek in beslag neemt. Probeer ook je persoonlijke spullen te verstoppen als er een bezichtiging is. Dus zo min mogelijk foto’s van jou en je vrienden. Hierdoor kunnen potentiële kopers zich makkelijker voorstellen dat zij er wonen.

Een laagje neutraal

Een laagje verf om je muren tot leven te wekken is essentiëel, zeker met witte en lichte muren. Deze worden gauw vies en vieze vingers op de muur zijn alles behalve fris. Als je in de woonkamer een opvallend kleur op de muur hebt, is het handig om deze een neutrale kleur te verven. Hierdoor kunnen potentiële kopers hun eigen interieur ook makkelijker voorstellen in de woning. Dat gaat een stuk lastiger als jij bijvoorbeeld een knalgroene muur hebt.

Een rustige vensterbank

We zijn stiekem allemaal dol op accessoires op de vensterbank. Toch is het verstandig om kleine kamerplanten, fotolijstjes en andere leuke accessoires te verplaatsen. Hoewel ze bijdragen aan de stijl van het huis houden ze ook licht tegen, en zoveel mogelijk licht en rust in huis is echt een pre volgens makelaars.

Strategisch plekje

Het is niet de bedoeling dat je een kaal huis presenteert dus accessoires mogen zeker niet ontbreken. Het is vooral belangrijk dat je kiest voor een strategische plek. Een mooie kamerplant in een leeg hoekje waar het geen licht tegenhoudt. Teveel familiefoto’s maakt het te persoonlijk, maar kussentjes en dekentjes op de bank doen het bijvoorbeeld altijd erg goed. Je maakt op die manier alsnog de kamer knus en persoonlijk zonder foto’s van jou en lieve kat. Ook kaarsen en bloemen op tafel staan erg goed zonder dat ze afleiden.

Een kritische blik

Je dierbare bank is misschien wel heel chill, maar misschien niet erg mooi meer. Niets mis mee, want je wilt neer kunnen ploffen op een heerlijke bank. Alleen voor het verkopen van je huis is het misschien niet verstandig. Het is daarom wijs om een kritische blik te werken op je meubels. Zitten er meubels tussen die echt niet kunnen? Haal ze dan weg en kijk of je het niet kan vervangen met iets anders in huis.

Meer makelaars trucjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze trucjes passen alle makelaars toe voor het verkopen van een huis
Sluiten