Judith Tielemans
Judith Tielemans Woonkamer 23 dec 2021

Deze trucjes uit een hotel geven een luxe effect aan jouw woonkamer

Beeld jezelf eens in: je stapt een ruimte binnen waar de stijlvolle banken, zorgvuldig uitgezochte blaadjes en een knetterende haarvuur je verwelkomen. Hoe leuk zou het zijn als we dat luxe hotel gevoel ook thuis kunnen ervaren?

Met deze tips tover je de woonkamer om tot jouw persoonlijke hotel lobby.

6 tips voor een hotel feeling in de woonkamer

1. Kies je kussens zorgvuldig uit

Kussens, kussens en nog meer kussens. Een hotel heeft ze eigenlijk bijna altijd en meestal ook in overvloed. Ze zijn niet alleen comfortabel, maar kunnen ook een mooi contrast vormen met de bank of op een stoel. Kies voor een luxe print om dat hotel gevoel te ervaren of ga voor een fijne stof als fluweel.

 

2. Geef je paneeldeur ook een kleur

In een luxe hotel wordt nagedacht over alle kleine details, zoals hoe de deuren eruit zien. Klassieke paneeldeuren zijn op zichzelf al luxe, maar wanneer ze een kleurtje krijgen, wordt dat alleen nog maar versterkt. Met een klassieke deurhendel kun je dat effect nog eens versterken.

3. Kies een chique hotel behang

Of je nou gaat voor een subtiel metallic effect of een blauw geometrisch behang: je huis krijgt in één klap een sjieke hotel make-over. Donkere kleuren zorgen voor rust en zijn meer geschikt voor de slaapkamer. Ga voor een lichtere kleur of print als je de woonkamer aanpakt.

4. Hang een statement lamp op

Statement lampen heb je tegenwoordig in alle vormen en maten. Ook qua stijl kun je eindeloos variëren. Hou je van modern? Kijk dan eens naar een glazen statement lamp, zoals deze. Wil je een meer natuurlijk effect creëren? Overweeg dan om van materiaal te wisselen, zoals een lamp van hout of bamboe.

5. Creëer een inbouwkast

Iets wat jouw woning een in één klap een luxe effect geeft, is een inbouwkast. Ook hier geldt: geef ‘m een kleurtje, zodat ‘ie in blend met de rest van je inrichting. Stal je mooiste boeken naast elkaar of zet een luxe lijst neer om het helemaal af te maken.

6. Creëer een chique zithoekje, net als in het hotel

Een luxe zithoek maakt jouw woonkamer helemaal hotel ready. Leg er een mooi tapijt onder en kleed het af met een schilderij en bijzettafeltje, net zoals dit inspiratieplaatje van Pinterest.

18 stijlvolle manieren om leer in jouw interieur te verwerken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze trucjes uit een hotel geven een luxe effect aan jouw woonkamer
Sluiten