Tried and tested: de Grohe Sense, een innovatief waterbeveiligings-systeem

Grohe ken je vast en zeker van de stijlvolle kranen, het sanitair en fijne rainshowers. Maar met hun nieuwe product gaan ze een stapje verder. Grohe ontwierp een innovatief product als toevoeging voor je smart home: de Grohe Sense.

Roomed’s Esmé was aanwezig bij de presentatie van dit nieuwe product en testte ‘m uit!

De installatie
‘Installeren’ is in dit geval een groot begrip. Want gebruiksvriendelijk, dat is de Grohe Sense zeker. Ik download de app en de rest wijst zich eigenlijk vanzelf. Bij het openen van de app log je in met je emailadres of Facebook account. Daarna kun je je huis en verschillende kamers toevoegen aan de lijst en meerdere apparaten met elkaar koppelen. In het doosje zitten drie batterijen en de Sense Guard springt meteen aan wanneer je de batterijen in het apparaat doet. Foolproof!

De test
Waar ik zelf natuurlijk het meest benieuwd naar ben, is de melding die je krijgt wanneer er inderdaad een kraan druppelt of wanneer er een lek wordt geconstateerd. De manier om dat te testen is natuurlijk om de kraan even vol open te zetten. En ja hoor, ik krijg via mijn smartphone meteen een melding!

Maar dat is niet alles…
Wat ook heel handig is, is dat de Grohe Sense meer kan dan lekken op de vloer constateren. Het apparaatje laat mij via de app ook weten wat de luchtvochtigheid en temperatuur is. Voor mij persoonlijk is dat heel interessant om te weten, omdat ik in een oud Amsterdams appartementje woon en mijn badkamer geen raam heeft. En wat blijkt? Mijn badkamer heeft een prima temperatuur en met de luchtvochtigheid is ook niets aan de hand. Mocht dit nu opeens veranderen zal de app ook een melding afgeven.

Je kunt de Grohe Sense ook uitbreiden met de Grohe Sense Guard, een apparaat dat je kunt installeren tussen de waterleidingen. Wanneer er een leiding lekt of een pijp breekt, krijg je via de app een melding. De Grohe Sense Guard sluit de watertoevoer meteen af. En Grohe heeft gelijk, wanneer je zelf een lekkage kan waarnemen, ben je vanzelfsprekend al te laat. Met de Sense Guard zal dat dus niet snel gebeuren. Ik denk dat deze toevoeging vooral erg handig is voor huiseigenaren met een kelder. Daarnaast toetst de Sense Guard ook het waterverbruik in huis zodat je, mocht je willen besparen, daar meteen op kunt anticiperen.

Mijn eindoordeel? De Grohe Sense is een handige sensor waar je in combinatie met de handige app zeker profijt van zal hebben. Het apparaat ziet er ook stijlvol en strak uit, dat niet misstaat in de badkamer – of welke kamer dan ook. Wat mij vooral opviel is hoe gebruiksvriendelijk het allemaal is. De app wijst zich vanzelf en kan denk ik door iedereen snel en makkelijk aangesloten worden.

Voor meer informatie kun je kijkje op de website van Grohe.

In samenwerking met Grohe

Reageer op artikel:
Tried and tested: de Grohe Sense, een innovatief waterbeveiligings-systeem
Sluiten