Mathilda Verwoerdt
Mathilda Verwoerdt Wooninspiratie 19 okt 2018

Trendy, felle kleuren toepassen in je interieur doe je zo

Gewaagde, felle kleuren in je interieur zijn hot op het moment en ze gaan voorlopig helemaal nergens heen. Dat knal gele likje verf op de muur zit dus wel even goed. Maar we snappen het als je het combineren lastig vindt. Gelukkig zijn wij hier om de beste tips over felle kleuren in je interieur met je te delen.

Of je nu graag een roze muur in huis wilt of elke keer weer bezwijkt voor die felblauwe bank: je mag los gaan nu. Je moet alleen wel weten hoe. Daarom laten wij je zien hoe je trendy kleuren met de rest van je interieur matcht.

Felle kleuren matchen met je interieur

Er zijn een paar belangrijke dingen waar je op moet letten als je voor een opvallende kleur gaat. Dit zijn ze.

Let op de grootte van de ruimte

Belangrijk is om te kijken hoe groot een ruimte is. Bij het indelen van de ruimte is aandacht voor proportie en schaal noodzakelijk. Zeker als je met felle kleuren aan de slag kan, want je wilt voorkomen dat het te veel van het goede wordt.

Houd daarom altijd deze vuistregel in gedachte: ga bij een kleine of juist heel grote kamer voor een accentkleur op één muur. Is de kamer middelgroot? Bedek dan gerust alle muren in een trendy kleur.

Gebruik accentkleuren

Een teveel aan een specifieke kleur komt overweldigend over. Maak daarom gebruik van accentkleuren. De regel hierbij is 60/30/10. Je kiest hierbij één neutrale kleur als dominante kleur die je voor 60 procent toepast in je interieur. Daarna kies je een tweede accentkleur waar je 30 procent mee bedekt. Ga hier voor een iets lichtere tint dan de dominante kleur.

Tot slot kies je de felgekleurde tint die er het meest uitspringt. Deze laat je 10 procent van je interieur bedekken, ga bijvoorbeeld voor een bank in deze tint. Zo wordt het niet teveel en komt die bank volledig tot zijn recht.

Lesje kleuren kiezen: houd je interieur in balans met de 60/30/10-regel

Het geheim: neutrale kleuren

Met felle kleuren kan je het beste neutrale tinten combineren. Dit oogt prettiger in een ruimte. Voor wie bang is dat neutraal saai is: dat idee schuiven we meteen van de tafel voor je. Het hoeft niet alleen maar wit, zwart, bruin of grijs te zijn. Goud of een kopertint zijn ook prachtige neutrale tinten.

Zo kan je bijvoorbeeld goud of zwart een belangrijke rol laten spelen in je interieur: als (bijzet)tafel, schilderijlijsten, lampen en andere accessoires.

Combineer met patronen

Gekleurde muren kunnen prima gecombineerd worden met patronen. Belangrijk hierbij is om erop te letten dat als je muur donkerblauw is, deze tint ook terug komt in de patronen. Waar je de prints het beste kunt verwerken in je interieur? Textiel! Ga voor kussens met print of een mooi vloerkleed.

Dit vind je misschien ook leuk

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trendy, felle kleuren toepassen in je interieur doe je zo
Sluiten