Dit zijn dé 5 trends van 2019 op het gebied van tegels

Wij houden wel van een nieuw tegeltje op de muur zo op z’n tijd. Helaas is het niet het eerste het beste ding in je interieur wat je snel zal vervangen, maar als je op het punt staat te verbouwen of verhuizen kun je misschien wel wat tegelinspiratie gebruiken. Dit zijn de trends op het gebied van tegels voor 2019 – welke ga jij in huis gebruiken?

Tegeltje, tegeltje aan de wand…

Tegeltrends voor 2019

Los van het feit dat het woord tegeltrend gewoon heel lekker bekt, vinden we het ook gewoon ontzettend leuk om op zoek te gaan naar de laatste trends voor op de vloer of aan de muur. Wat gaan we in 2019 vooral zien en wat laten we liever achterwege?

1. Vintage look (verweerde tegels)

Wat je veel ziet in de juist wat moderne interieurs zijn verweerde tegels. Tegels die er vintage en versleten uitzien, maar allesbehalve oud zijn. Rustiek modern is een grote trend die we ook op tegels terugzien in de patroontjes en uitstraling, zoals een modern patroon met een versleten look.

2. Potpourri van vorm en kleur

Muren die bestaan uit verschillende vormen tegels in verschillende kleuren. Het klinkt als een soort kermis op de muur, maar als je het op de juiste manier toepast brengt het veel vrolijkheid, uniekheid en karakter aan een huis.

Voor de echte dare devils: durf ook te experimenteren met het mengsel in vormen en kleuren op zowel de muur als de vloer!

3. Nieuw geometrische vormen

Natuurlijk zagen we al genoeg geometrische vormen in tegels, maar ze worden steeds excentrieker of op een meer excentrieke manier toegepast.

4. Rustieke kleurpaletten

Rustieke kleuren zijn sowieso iets wat we graag terugzien in tegels. Nu zien we de meer gedempte kleuren ook terug in tegels die van origine misschien net iets meer uitsprekend horen te zijn.

5. Bijzondere tegeltextuur

Naast de vormen en de kleuren is er nog iets nieuws in tegelland: er wordt meer geëxperimenteerd met texturen in de tegels. In plaats van een rechttoe, rechtaan plat tegeltje zien we steeds meer verschillende texturen terug die de muur een ander gevoel meegeven.

Gek op tegeltjes?

Eerst denk je misschien ‘hoe interessant is een tegel nou?’, maar zodra je jezelf in de wereld van fijne tegeltjes verdiept ontdek je hoeveel het kan betekenen voor je interieur. Struin maar eens rond op Pinterest of Instagram en ga op zoek naar fijne inspiratie voor tegels.

Check bijvoorbeeld eens de hashtag #ihavethisthingwithtiles op Instagram voor een stortvloed aan wooninspiratie als het op je tegels aankomt.

Ook leuk: Ga voor bold met tegels met gekleurde voegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn dé 5 trends van 2019 op het gebied van tegels
Sluiten