Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 2 sep 2021

Like: déze trend van een paar jaar geleden lijkt weer terug te komen

Lekker in huis krijten is weer helemaal in. Je kan niet alleen creatief je gang gaan op deze verf, maar je kan het ook op allerlei creatieve manieren in je interieur verwerken. Daarnaast kan een krijtmuur ook gewoon erg handig zijn.

Wij hebben wat leuke ideeën voor iedere ruimte in huis. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je ons idee voor de keuken juist veel toffer in de woonkamer vindt: dan gebruik je het gewoon daar.

Zo kan je krijtverf gebruiken in iedere ruimte

De keuken

Een krijtmuur is ideaal in de keuken. Zo kan je meteen je boodschappen op de muur schrijven als je ziet dat er iets in de koelkast mist. Je hebt dus altijd een boodschappenlijst bij de hand. Het kan ook leuk zijn om op de muur een van je favoriete of zelfs een eigen recept uit te schrijven.

Het thuiskantoor

Je kan van een krijtmuur gemakkelijk een kalendermuur maken en waar past die beter dan in je eigen thuiskantoor. Zo geef je ook meteen een georganiseerde look aan je home office en kan je snel zien wanneer je al afspraken hebt bij het inplannen van je volgende werkvergadering.

Wil je liever een muur die inspireert? Denk er dan over na om je krijtmuur te vullen met inspirerende quotes, tekeningen of een citaat van je favoriete boek. Of als je zelf nogal thuis bent in de wiskunde, schrijf dan wat formules op de muur waar jij veel mee aan het werk bent.

De hal

Krijt je voordeur in plaats van een muur. Je voordeur is de ideale plek om een reminder voor jezelf achter te laten. Zo vergeet je nooit meer wat je nog moet meenemen of doen voordat je de deur uit gaat.

De speelkamer of kinderkamer

Zo hoef je niet meer boos te worden als je kinderen op de muur kladderen. Bij een krijtmuur wordt het bijna een must en hebben je kids de perfecte creatieve uitlaatklep tijdens hun artistieke (en rommelige) buien.

De slaapkamer

Een muurschildering in huis is een echte trend geworden en kan ook mooi op een muur van krijtverf worden getekend. Zo kan je simpel een totaal andere look aan je slaapkamer geven waarvan je weg zal dromen.

De woonkamer

Vind je een muurschildering misschien too much? Dan kan je ook gewoon voor een donkere, kale krijtmuur gaan. Het straalt karakter uit en staat stoer in een industrieel interieur. Je kan er altijd nog iets op tekenen mocht het een beetje te saai voor je worden.

De badkamer

Met een krijtmuur in de badkamer creëer je een muur die je in de ochtend opvrolijkt of je juist kalmte brengt tijdens het badderen. Voeg er wat mooie foto’s aan toe of leuke kleinigheden die je aan jouw favoriete vakanties doen denken, en het voelt als een vakantieoord in je eigen huis.

Hecht niet teveel waarde aan wat je op de muur schrijft wanneer het op de badkamer aankomt. Jouw lekkere hete douchebeurten kunnen de woorden namelijk zo van de muur stomen.

5 rustgevende DIY projecten om dit najaar nog mee te beginnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Like: déze trend van een paar jaar geleden lijkt weer terug te komen
Sluiten