Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 10 nov 2021

Toe aan nieuwe gordijnen? 6 trends voor een verfrissende look

Gordijnen zijn de ideale woonaccessoires om je huis een totaal andere look te geven. Zo is er altijd de keuze tussen lichte of donkere gordijnen die voor andere lichtinval in huis zorgen. Maar bij deze gordijnen trends zie je vooral een mix van opvallend printjes die je interieur opfleuren en rustige tonen die voor een kalm interieur zorgen.

In 2021 hebben wij 6 van deze gordijnen trends gespot en laten graag wat idee├źn zien die deze trends volgen.

6 gordijnen trends van 2021

1. Blauw

Een opvallende kleur voor de gordijnen zie je steeds meer terugkomen. Vooral fel blauw is een populaire keuze wat ons niet verbaast als je naar de populariteit van blauwtinten kijkt dit jaar. En volgens sommige zal die trend zich voortzetten het komende jaar.

Een frisse bries in je interieur met de kleur van het jaar 2022 van Flexa

2. Aardse tonen

Naast blauw dat je aan de lucht doet denken zijn veel aardse tonen die de natuur oproepen ook populair voor de gordijnen. Kleuren zoals gebroken wit, cr├Ęme, bruintinten en steenachtig grijs zie je meer verschijnen. Deze subtiele kleuren zijn van zichzelf ook heel veelzijdig en daarnaast zijn ze al populair in moderne en Scandinavische interieurs.

3. Linnen gordijnen

Met aardse tinten kom je dan al snel uit bij linnen gordijnen die ook textuur in je interieur toevoegen. Ze kunnen voor een heel rustgevend interieur zorgen en passen prima binnen een minimalistische stijl.

4. Natuur geïnspireerde prints

Een trend die je in 2021 niet weg kan denken en ook niet op de gordijnen: de natuur. Printjes van dieren, planten of bloemen blijven een trendy keuze. Met de belangrijke rol die de natuur inneemt is het vanzelfsprekend dat het ook een grotere rol in huis begint te spelen wat je terugziet in het interieur.

4 manieren om de natuur in huis te brengen (ja, ook z├│nder planten)

5. Exotische prints

Met de printjes van natuur willen we nog even de exotische printen benadrukken. Zo heb je printen met prachtige bananenbladeren die je interieur echt kunnen opvrolijken en een energieke uitstraling kunnen geven.

Ook hier kunnen dieren printen niet missen. Zo heb je flamingo’s, toekans, zebrastrepen en meer die allemaal jouw interieur er als een feestje uit kunnen laten zien.

6. Cottagecore

Deze trend is ook nog niet in 2021 voorbij aangezien je hem nog op de gordijnen ziet verschijnen. Cottagecore is dan ook niet simpelweg een interieurtrend, maar meer een leefwijze. En zolang de natuur zijn sterke rol niet verliest, zal deze plattelandse stijl ook niet snel in interieurs verdwijnen.

Hallo nieuwe look in huis – 6 handige tips om je gordijnen te verven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GoodHomes

Reageer op artikel:
Toe aan nieuwe gordijnen? 6 trends voor een verfrissende look
Sluiten