Dit is de plantentrend ‘Crazy Illusions’ en dat ziet er precies zo uit als het klinkt

Spreken de woorden plezier, fantasie en extravagantie jou ook aan? Scroll dan vooral verder, want deze woorden staan centraal bij de bloemen- en plantentrends van de lente en zomer 2021.

Twee keer per jaar worden we op de hoogte gehouden van de laatste bloemen- en plantentrends van mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl. In de Trend Collectie van lente en zomer 2021 staat het thema Crazy Illusions centraal.

Wat we mogen verwachten van deze Trend Collectie? Gekke planten met bijzondere vormen, kleuren, texturen en instant happiness. Op de Roomed redactie zetten we deze kamerplanten en tuinplanten dan ook maar al te graag in het zonnetje.

plantentrends lente 2021
Bron: Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl

Kamerplanten

1. Medinilla

We beginnen met onze favoriete kamerplant uit het lijstje: de Medinilla. Deze kamerplant zie je wel vaker voorbij komen op Roomed, want met zijn betoverende hangende bloemen is de Medinilla een echte eyecatcher in huis.

2. Bromelia en Calla

Zowel de Bromelia als de Calla hebben groene bladeren en een prachtige felgekleurde bloem. Het zijn perfecte planten om in de spotlight te zetten, want opvallen, dat doen ze zeker.

3. Fittonia

Ben jij juist geen fan van grote kamerplanten, en ga je liever voor een kleine, lieve touch in huis? Kies dan de Fittonia en Hypoestes. Deze kamerplanten passen perfect bij elkaar, maar verschillen in bladstructuur en verzorging. Zet ze bij elkaar in een pot voor een unieke uitstraling.

4. Philodendron

Als je deze kamerplant in huis haalt, kijk dan niet verbaasd op als je ineens bakken creativiteit en inspiratie krijgt (goed voor je thuiskantoor dus!). Waarom? Pablo Picasso gebruikte de Philodendron als inspiratiebron in ‘Woman in the Garden’. Dus hallo inspiratie en hallo Philodendron in huis!

5. Rhipsalis

De hekkensluiter van de kamerplanten Trend Collectie is de Rhipsalis. De stengels van deze kamerplant variëren van lang en dun tot breed, geribbeld, krullend en rond. Kortom: een veelzijdig plantje waar je alle kanten mee op kunt.

Goed om te weten: zó kan je het beste vetplanten water geven

Tuinplanten

1. Palmen

Waan je op de Costa del Sol zonder ook maar een stap in het vliegtuig te zetten met Palmen in de tuin of op het balkon. Van de Phoenix (dadelpalm) en Chamarops (dwergpalm) krijg je toch een instant vakantiegevoel?

2. Geraniums

Dit jaar is het weer tijd om achter de Geraniums te zitten, want deze oudbollige plant heeft een comeback gemaakt. De bloemen kunnen variëren van felrood tot roze, paars, lila, oranje of een combinatie van deze kleuren.

3. Gerbera

De Gerbera is een klassieker: wist je dat er maar liefst 600 verschillende kleuren, vormen en maten van deze plant te koop zijn? Alleen dat maakt de Gerbera al een ideale, veelzijdige plant voor in de tuin.

4. Citrusplant

Mocht je nog geen vakantie vibes van de Palmen hebben gekregen, dan draagt de Citrusplant ook nog bij aan dat exotische effect in de tuin. De plant blijft het hele jaar groen, dus waar wacht je nog op?

Ook benieuwd naar de bloementrends van het voorjaar en de zomer? Die trends vertellen we je volgende week in een artikel, dus stay tuned.

5 YouTube-kanalen die je wilt volgen als je gek bent op kamerplanten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de plantentrend ‘Crazy Illusions’ en dat ziet er precies zo uit als het klinkt
Sluiten