3 x trends die in 2018 wel eens booming zouden kunnen worden

3 x trends die in 2018 wel eens booming zouden kunnen worden

Op de redactie van Roomed vinden het leuk om de trends op het gebied van architectuur en interieur goed in de gaten te houden. Van deze 3 trends werden we dan ook erg enthousiast.

Benieuwd naar dé trends van 2018? Lees dan snel verder.

hideawayinnlakegeorge

#1 Een huis met een A-frame

Zoals de naam al doet vermoeden, is een huis met een A-frame een huis in de vorm van de letter A. Het huis heeft een puntig dak, en het dak loopt helemaal af tot de grond. Het middelste streepje van de A is meestal een balkon. Vroeger was deze bouwstijl al heel populair, maar rond de jaren ’90 werd de bouwstijl als passé gezien.

Nu de hele wereld fan is van Tiny Houses, komt de stijl langzamerhand weer terug. Het bouwen met een A-frame is namelijk een goedkope manier om een huis te bouwen. Daarom ontstaan er nu moderne huizen met het oude frame.

#2 Een klein schuurtje als werkplek

Deze zagen we stiekem al aankomen: in een wereld waar steeds meer mensen als freelancer werken, is er ook steeds meer behoefte aan een persoonlijke werkplek. Sommige freelancers kiezen ervoor om op een flexwerkplek te gaan werken, sommigen werken liever in een werkcafé, anderen zoeken de rust op en creëren hun eigen werkplek. Voor die laatste groep is deze trend een schot in de roos: een schuurtje als werkplek.

Bij het woord ‘schuur’ leggen we meestal de associatie met gereedschap, tuinspullen en andere troep die we eigenlijk nooit gebruiken. Maar deze werkschuurtjes hebben elektriciteit en een goede WiFi-verbinding. Je kunt de schuurtjes inrichten als een echte home office.

Jennifer MacLean

#3 Een hondendouche

Mensen zonder hondenvriend halen nu waarschijnlijk verbaasd een wenkbrauw op, maar wij hondenliefhebbers snappen deze trend helemaal. Er is een groeiende vraag naar hondendouches. Wij snappen het helemaal: een grote viervoeter wassen in een gewone badkamer is nou eenmaal niet het gemakkelijkste klusje.

Volgens de website The Design Inspiration krijgen sommige architecten zo vaak het verzoek voor een hondendouche, dat de architecten denken dat het niet lang meer zal duren dat het standaard wordt. Persoonlijk kunnen we ons dat nog niet voorstellen, maar voor de honden is dit zeker goed nieuws!

Nog meer trends?

Al eerder hebben we een aantal interieurtrends voor je op een rijtje gezet. Benieuwd? Je vind ze hier.

Bron: The Design Inspiration