Trendforecasting: dit zijn volgens Pantone de trendkleuren van 2018

Pantone volgen wij al jaren op de voet. De ‘uitspraken’ van dit instituut is namelijk goed voor een heleboel kleurinspiratie. Onlangs brachten ze hun nieuwste trendforecast uit: een dik boekwerk vol met kleurpaletten, stalen en de mooiste combinaties. Wij vertellen je natuurlijk graag wat volgens Pantone dé trendkleuren van 2018 zijn!

Benieuwd wat de kleur van 2017 was? Het groenste groen! Check ons artikel hier.

In het boekwerk zijn acht verschillende paletten te vinden. Het zijn behoorlijk wat verschillende combinaties, voor elk wat wils!

1. Playful: Felgeel in combinatie met limegroen. Het palet oogt wat kinderlijk, maar zou ook heel goed toegepast kunnen worden in een interieur met een strakke basis.

2. Resourceful: In dit palet vind je blauwe en oranje tinten. “It combines warm and cool tones that you just can’t avoid looking at it”, aldus Leatrice Eiseman, directeur van Pantone.

3. Verdure: De inspiratie van dit palet was health. Het bevat dan ook vele blauwe en paarse tinten.

Bron: Aline blog

4. Discretion: Dit palet bestaat veelal uit paarse en roze tinten. Yes, dus roze blijft zeker nog even!

5. Intensity: De naam zegt het eigenlijk al: dit palet heeft veel intense kleuren. De fellere kleuren krijgen contrast door veel zwart en goud.

6. Technique: Ook hierbij kun je je vast wel voorstellen welke kant Pantone op wil. Technique bevat heldere kleuren als roze en paars. Het palet wordt gecombineerd met iets frisse tegenhangers als Brillian White en Frosted Almond.

7. Intricacy: Een prachtig neutraal palet voor als je je interieur liever strak en simpel maakt.

8. Far Fetched: Warme aardse tinten zijn weer helemaal terug van weggeweest! Stiekem wisten wij dat wel, bekijk voor meer voorbeelden deze Inspiratieboost.

>> Benieuwd naar hoe je nou de beste kleur voor op de muur kunt kiezen? Bekijk dan dit artikel met een heleboel tips, voorbeelden en inspiratie!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Trendforecasting: dit zijn volgens Pantone de trendkleuren van 2018
Sluiten