Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 10 dec 2019

5 trendkleuren die je zo snel mogelijk in je eigen interieur wil toepassen

Zo aan het eind van het jaar is iedereen op zoek naar iets nieuws, naar dé trendkleur 2020. Er komen veel bedrijven met een ’kleur van het jaar 2020’, maar wat denken interieurexperts eigenlijk? We kunnen alvast verklappen dat felle kleuren het volgend jaar héél lekker gaan doen.

Zoals we in ons artikel over woontrends 2020 al voorspelden: het maximalisme wordt hot! Maximalisme betekent felle kleuren en veel patronen door elkaar heen gebruiken.

En ja, uiteraard zullen de de natuurlijke kleuren en materialen nog steeds overal voorbij zien komen. Maar deze kleurtrends 2020 zijn weer eens een frisse toevoeging aan die natuurlijke kleuren. Welke kleuren kunnen we volgend jaar écht overal verwachten? Dit zeggen de experts van Apartment Therapy.

Trendkleur 2020: deze kleuren verwachten we volgend jaar overal terug

Citrus

Geel is hot! Niet alleen in de fashion zijn neon-tinten een ding, ook in de interieurwereld zien we steeds vaker felle kleuren voorbij komen. Citrus is daar een goed voorbeeld van. Deze felle geel met een vleugje groen is goed toe te passen als accentkleur. Maar wil jij een citrus-gele muur? Go for it!

Mauve

Mauve is een combinatie tussen lichtpaars en oudroze. Sommige mensen vinden de kleur meer paars, anderen vinden de kleur meer naar roze neigen. Maar of je #teampaars of #teamroze bent maakt eigenlijk niet uit, deze trendkleur is here to stay.

Bruin

Als je echt niet van de natuurlijke kleuren en materialen weg kunt blijven, ga dan voor bruin. We voorspelden al eerder dat beige helemaal terug zou komen, en nu lijkt ook bruin weer een come back te maken.

Maar wees voorzichtig met de manier waarop je bruin toepast in huis. Té veel bruin kan namelijk al snel saai en oubollig worden. En dat was precies waar we níét voor gingen met een trendkleur van 2020.

Mint

Mint in huis was een paar jaar geleden helemaal hip, maar is de laatste jaren iets meer in de vergetelheid gekomen. Zonde, want mint is een prachtige kleur die goed te combineren valt. Daarnaast hebben zowel Behr als Flexa dit jaar een groentint als kleur van het jaar gekozen. Geen mint, maar wel een groentint die erop lijkt.

Zwart

We sluiten af met zwart. Technisch gezien geen kleur, wel een trend. En dan het liefste ook nog met een matte finish. Mat zwart zagen we afgelopen jaar natuurlijk al steeds vaker terug, maar ook volgend jaar zal dit zeker een trendkleur blijven.

Meer lezen over de laatste trends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
5 trendkleuren die je zo snel mogelijk in je eigen interieur wil toepassen
Sluiten