Sanne Pol
Sanne Pol Wooninspiratie 17 dec 2019

Zo voeg je winterse kleuren toe aan je interieur (én welke kleuren dat zijn)

In de winter willen we allemaal meer warmte toevoegen aan ons interieur. Omdat het buiten kouder is natuurlijk. Dat betekent: warme tinten op de muur en in accessoires en warme materialen worden uit de kast of van zolder gehaald. Maar wat zijn nou echt winterse trendkleuren en hoe kan je deze het beste toepassen in je huis?

Zo pas je winterse kleuren toe aan je interieur

Muren worden geverfd en je zou ook kunnen denken aan een ander behangetje. Behang is er tegenwoordig ook in verschillende materialen. En wat is er fijner dan een aaibaar zacht behang in de winter in de cozy zithoek die je voor jezelf maakt? Bijpassende zachte kussens erbij en warme sokken en een kop warme chocolademelk erbij en dan heb je helemaal dat winterse sfeertje te pakken.

Ook door middel van lampen kan je je huis net weer een warmere sfeer geven. Er is veel mogelijk in dimbaar licht en lampen die je van kleur kan laten veranderen. Door een meer oranje gloed aan je lampen te geven, valt een bepaalde kleur (ook zeker wit) weer helemaal anders uit.

Voeg deze trendkleuren 2020 aan je interieur toe

Bordeaux rood

Een kleur die we nu veel zien is bordeaux rood. Dit past natuurlijk helemaal bij de winter: het is de kleur van glúhwein, heeft een warme uitstraling en is nog hip ook. Dit combineert heel mooi met de oker gele kleur die we veel zagen in interieurs het afgelopen jaar.

Donker groen

Ook blijft donker groen prachtig en dat combineert natuurlijk weer top met de kerstboom die je in huis hebt gehaald. Groen heb je natuurlijk in veel verschillende soorten. De lichtere groen en pastel groen past toch wat meer bij het voorjaar. Een diepe donker groen of jade groen is voor de winter ideaal.

Goud en zilver

Glam kleuren zoals zilver en goud zijn altijd mooi, maar in de winter geven deze kleuren een ruimte net wat meer jeu en glamour. Dat past ook weer erg goed bij de feestdagen. En de lichtjes en lampen (die je in de winter vaker aan hebt) reflecteren zo leuk op een gouden muur. Een gouden muur is echt een eyecatcher voor in huis!

Dus: haal de vachtjes, plaids en wollen dekens maar tevoorschijn. En verf of behang ook eens een muur met de trendkleuren van de winter, want je huis moet in de winter een warm welkom zijn aan het eind van de dag. Vooral als het koud en nat is buiten. Zo heb je binnen no time een gezellig, winterklaar huis.

Meer lezen over trendkleuren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo voeg je winterse kleuren toe aan je interieur (én welke kleuren dat zijn)
Sluiten