Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 20 apr 2021

Geel is dé trendkleur van de zomer deze gele meubels vrolijken jouw huis meteen op

Voor een flinke dosis kleur in je interieur zit je met geel wel goed. Geel verwijst naar de zon en is daarom een kleur die jouw huis echt ‘summer vibes’ kan geven. Wij vertellen je hoe je de kleur het beste in jouw interieur kan combineren met gele meubels.

Je krijgt er energie van én het voegt positiviteit toe in het huis.

Haal de zon in huis met gele meubels

De kleur geel wordt geassocieerd met warmte, gezelligheid en vrolijkheid. Geel wil je dan ook vooral in de kamer hebben waar jij begint met je dag: zoals de ontbijttafel. Zo start je jouw dag energiek en positief met geel in je keuken.

Vermijd het gebruik van geel in de slaapkamer omdat dit nogal heftig over kan komen. Baby’s zijn hier erg gevoelig voor en kunnen overprikkeld raken van te veel geel in hun kamer. De baby- en slaapkamer zijn dus een no go!

Geel is dé trend van deze zomer, en dat gaan we terug zien in onze interieurs


Verder is geel een hele goede kleur om in de hal te gebruiken. Dit is vaak een donkere plek en door de één of meerdere muren geel te verven kan dit evenwicht bieden. Zo word je vrolijk als je thuis komt of als je weggaat.

Dit leuke banksetje van Made.com is perfect voor in een hoek in de keuken/-eetkamer om jouw dag mee te starten.

Als je het iets kleiner en meer bescheiden wilt: dit gele kussentje van Kees Smit Tuinmeubelen kan je toevoegen aan je interieur voor wat extra vrolijkheid.

Met welke kleuren combineer je geel?

Gele meubelen kan je goed combineren met basiskleuren zoals wit, grijs en taupe. En als je in bent voor een toffe en opvallende combinatie, voeg dan paarse accenten toe.

Verder kan geel heel goed in combinatie met hout, goud en als je wilt gaan voor een schattige look: pastelroze.

Geel met paars combineren

Volgens de kleuren-psychologie gaan deze twee kleuren goed samen en kan paars de kleur geel uitbalanceren. Bovenstaande gele muur wordt uitgebalanceerd door de paarse bank. Deze gele muur kan je makkelijk zelf maken met dit behang van de Praxis.

Hallo inspiratie: in dit huis staat een okergele bank en we vinden ‘m te gek

Omdat de kleur creativiteit en communicatie bevordert doet de kleur het ook in je thuiskantoor heel goed. Het bevordert focus en concentratie waardoor je minder snel afgeleid wordt én je sneller nieuwe energie krijgt.

Deze gele stoel van Made.com is perfect voor je thuiskantoor. Verder kan je kiezen voor kleine gele accessoires zoals een gele bureaulamp of een paar gele schriften.

Welke kleur geel past bij mij?

Er zijn heel veel verschillende kleuren geel en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur. Als je nog niet zeker weet of de kleur geel wel bij je past, begin dan met een lichte kleur geel zoals een crème kleur.

Gele accessoires doen het ook heel goed en geven met kleine accenten een groots effect.

Waarom geel de nieuwe accentkleur is die je in je woonkamer wilt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lundia

Reageer op artikel:
Geel is dé trendkleur van de zomer deze gele meubels vrolijken jouw huis meteen op
Sluiten