Maud van Dijck
Maud van Dijck Trends 23 dec 2021

Designers hebben gesproken: deze kleur zien we in 2022 écht vaak terug

Deze trendkleur zal bij velen niet meer als een verrassing komen voor 2022. De duurzame trend zet zich voort en een groen kleurtje in het interieur mag daarbij niet ontbreken. Niet alleen in huizen, maar ook in kantoren zie je steeds meer dat de natuur naar binnen wordt gehaald.

Naast groen wordt ook de focus gelegd op duurzame materialen en spot je straks nog meer planten.

Groen is dé trendkleur voor 2022

Groen in de slaapkamer

In huizen wordt groen een trendkleur die blauw nog wel eens aan de kant stoot. Net als bij blauw hebben groene tinten van zichzelf een kalmerende uitstraling. Daarbij is het ideaal als je veel planten in de slaapkamer wilt voor een frisse look. En die frisheid verstrekt zich ook tot de lucht in de slaapkamer wat jouw nachtrust verbetert!

Dit is waarom groen in de slaapkamer in 2022 een trend gaat worden

Groen door heel het huis

Groen behang verschijnt niet alleen in de slaapkamers. Ook andere ruimtes in huis zijn voordelig om in een groene kleur te dopen. Naast dat groen een populaire keuze is, maakt deze kleur ook gelukkig. Uit een onderzoek van Modsy bleek namelijk dat mensen groen hoog scoorde op gevoelens van geluk en controle (top vijf plek voor beide).

Het verbaast ons dan ook niet dat verschillende verfmerken zoals Behr een groene tint als kleur van het jaar 2022 hebben uitgekozen.

Groen buitenshuis

En dan kan het gelukkige groen niet anders dan buitenshuis ook meer verschijnen. Een plek waar we deze trendkleur al vaker zagen verschijnen en ook in 2022 meer verwachten: op het dak.

Groene daken helpen namelijk mee aan de biodiversiteit en zijn ideaal voor stedelijk wonen; bepaalde vegetatie houdt water goed vast waardoor je betere regenafvoer krijgt. Het is zeker iets om over na te denken als je een plat dak hebt. En veel gemeentes steunen bewoners om groener te wonen. Dus misschien helpt jouw gemeente je een steentje bij te dragen aan de natuur.

Is een groen dak niet voor jouw huis weggelegd? Dan is een geveltuin nog altijd een optie als je duurzamer wilt wonen. Ook bij geveltuinen wil je toch even de site van jouw gemeente checken voordat je er eentje aanlegt.

Meer groen op straat: dít zijn de regels voor het aanleggen van een geveltuin

Green offices

Ga je weg uit de woonwijken dan verdwijnt het groen niet. Ook kantoren gaan volop groen. Hovia spot het ook en spreekt van biophilic design. Botanische behangen, plantenmuren en gewoon meer kamerplanten staan op de agenda in veel kantoren. Deze veranderingen in interieur zullen volgend jaar de overhand nemen.

Planten en natuurlijke elementen verbeteren concentratie waardoor de productiviteit van werknemers verbetert. Groene ideeën wil je dan ook in je home office verwerken als je het nieuwe jaar als thuiswerker ingaat. Of verplaats je home office helemaal naar de natuur met een garden office.

Trend forecasting: een overzicht van alle kleurtrends van 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Designers hebben gesproken: deze kleur zien we in 2022 écht vaak terug
Sluiten