Trend alert: het ‘oude’ retro in een nieuw minimalistisch jasje

Wij spotten een nieuwe trend! En het is er een waar we op de redactie heel blij van worden. Steeds vaker komen we namelijk ‘oude’ retro invloeden tegen in verschillende interieurs op Roomed (zoals in dit prachtige oude pand uit 1940), die op een minimalistische manier in een nieuw, modern jasje zijn gestoken.

Aan ons de eer om dit te herkennen als trend en jullie er vervolgens mee te inspireren. Bij dezen wat fijne voorbeelden, enjoy!

Waar een retro interieur of retro meubels vroeger nogal over de top waren (qua kleur), hoeft dat nu echt niet per se zo te zijn. Het gaat allemaal om de juiste manier van presenteren. Vaak is er gekozen voor een witte basis en hebben de retro accessoires vervolgens allemaal een fel kleurtje. De stijl is beetje overgestapt op de regels van ‘het nieuwe colorblocken‘.

Soms wordt er bij een modern retro interieur ook gewoon gekozen voor één bepaald kleurenpatroon en wordt er daarbinnen gespeeld met verschillende nuances. Zo kun je wat meer grote objecten met kleur toevoegen, maar houd je het geheel toch rustig door de minder heftige kleurverschillen.

>> Heb jij wel eens een ton sur ton interieur overwogen?

Andere trends die op dit moment gaande zijn in het interieurwereldje:

Reageer op artikel:
Trend alert: het ‘oude’ retro in een nieuw minimalistisch jasje
Sluiten