Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Trends 10 jun 2018

Trend: een open kast bespaart ruimte én fleurt je hele slaapkamer op

Leuk hoor, kledingkasten, maar eh… Waar laat je die eigenlijk? En is het niet zonde om al je mooie kleding weg te stoppen achter een deurtje? We hebben de oplossing voor je: een open kast in je slaapkamer bespaart niet alleen ruimte, maar is ook nog eens heel stijlvol (als je het goed doet in ieder geval). 

Foto van een open kast
Made from scratch
Foto van een open kast
Avenue Lifestyle

Het principe is eigenlijk heel simpel: doe je kledingkast de deur uit, koop een kledingrek en hang daar je mooiste spullen in. Schoenen kunnen eronder, broeken op een plank. Natuurlijk kun je er ook wel wat dichte kastjes bij kopen of houden, voor je ondergoed bijvoorbeeld. Het roer hoeft niet meteen helemaal om!

LEES OOK: Deze slaapkamer heeft dé perfecte kast voor al je kleding

Foto van een open kast
The style files
Foto van een open kast
Planete deco

Het leuke is: je kunt het op allerlei manieren doen. Zo kun je mixen en matchen met kasten, planken en rekken, maar ook daar zijn weer allemaal varianten van. Kies bijvoorbeeld voor een mooie tak als kledingrek, of maak een rek aan je muur vast. Zit je er natuurlijk wel langere tijd aan vast.

Foto van een open kast
Cleaning HQ
Foto van een open kast
My home decor guide

Bovendien biedt zo’n open kast in je slaapkamer een uitgelezen kans voor meer decoraties. Licht je mooiste schoenen uit in een vitrine en koop bijpassende plantjes of schilderijtjes. Jup, dit wordt je nieuwe happy place.

Foto van een open kast
Kate Spiers
Foto van een open kast
Radush Style

Bijkomend voordeel: je kledingkast is waarschijnlijk een goede afspiegeling van jouw persoonlijkheid en stijl, dus de rest van de hoek (of je hele slaapkamer) kun je daar ook weer op baseren. Heb je veel lichtroze en crèmekleurige kleding, maak er dan een schattig hoekje van met kerstlichtjes; heb je meer zwart en wit, maak het dan iets moderner.

Dus, wanneer doe jij je kledingkast de deur uit?

De ultieme gids naar een prachtige slaapkamer: De beste tips en ideeën bij het inrichten van je slaapkamer

Meer inspiratie voor kasten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend: een open kast bespaart ruimte én fleurt je hele slaapkamer op
Sluiten