Trend alert: een klassiek interieur met een Victoriaanse touch

Als je je net als wij elke dag onderdompelt in interieurinspiratie, dan komt deze nieuwe trend waarschijnlijk niet als verrassing. Het vintage bloemenbehang, de overdadige kroonluchters en chaise longues op chique hoge pootjes komen we namelijk al ongeveer een jaar vrij regelmatig tegen. En dan is het wachten op het moment dat al deze chique elementen weer samen komen in één interieur. Een klassiek interieur met een Victoriaanse touch!

Omdat het interieurdesign al een tijdje neigt naar wit, modern, Scandinavisch en simplistisch, vinden wij dit een hele fijne afwisseling!

My Domaine Home

Bij een Victoriaans of klassiek interieur moet je denken aan bloemenprints, versieringen, meubels op hoge pootjes en donkere kleuren afgewisseld met een pasteltint.

Urban Outfitters
Digs

In de mix!

Alle bovenstaande elementen kun je natuurlijk ook heel goed combineren met de moderne stijl. Denk aan donkere muren en moderne meubels. Of rijke, zachte stoffen als fluweel in combinatie met een mooi behang met bloemenprint. Of een vintage medaillon stoel in een witte, Scandinavische setting. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat maakt deze Victorian revival juist zo leuk!

Benieuwd naar meer interieurtrends? Bekijk ze hier, handig op een rijtje. Deze Victoriaanse stijl past bijvoorbeeld perfect bij de XXL gallery wall waar we eerder over schreven. Neig je toch meer naar moderniteit? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Trend alert: een klassiek interieur met een Victoriaanse touch
Sluiten