Trend forecasting: alvast een kijkje naar 7 interieurtrends van 2021

Skip 2020 en fast forward naar 2021. Als het zou kunnen, hadden we het misschien wel gedaan. En daarom dromen we ook maar al te graag over de interieurtrends 2021. Wat kunnen we volgend jaar verwachten? Gaan we ons hele huis weer opnieuw inrichten, of houden we de populaire woonstijlen van nu?

We vonden deze video van TrendsTV op YouTube waar alle interieurtrends 2021 aan bod komen. We kunnen alvast verklappen dat 2021 veel dezelfde trends heeft als afgelopen jaren, maar dan nét in een ander jasje gegoten. Lees je mee?

Interieurtrends 2021

1. Donkerblauw

Goed nieuws voor de liefhebbers van donkerblauw: deze kleur blijft voorlopig nog wel in the picture. Ook in 2021 blijven we genieten van donkerblauwe interieurs. En dan hebben we het niet alleen over de muren, maar ook meubels.

Door meubels een donkerblauwe kleur te geven krijgen ze een stuk meer karakter dan met een zwart likje verf. Ook oogt het stukken origineler. En dit terwijl het juist heel makkelijk stylen is, want donkerblauw combineert goed met veel verschillende kleuren.

2. Lichte houtsoorten

Licht hout staat natuurlijk mooi bij in een Scandinavisch interieur, maar past ook ontzettend goed bij een industriële vibe in huis. Denk maar aan lichte MDF-platen. Deze trend komt niet alleen terug in meubels, maar ook op de vloer, de muur en zelfs het plafond. Spannend!

3. Duurzaam modern design

Duurzaamheid wordt beetje bij beetje belangrijker in de wereld, en ook in de interieur-industrie komen duurzaamheid en design steeds vaker samen. In 2021 zal dit niet anders zijn. We gaan meer producten van bioplastic zien, gaan vaker voor gerecyclede materialen én gaan voor items die een lagere impact op het milieu hebben.

4. Een statement piece in huis

Een statement piece in huis is een fijne manier om de aandacht meteen naar één punt te brengen. Het is een goed uitgangspunt voor de rest van je interieur, en geeft jouw huis daarmee een stijlvolle look.

5. Natuurlijke elementen

Heb jij al genoeg kamerplanten in huis, of ga je voor méér? Ook in 2021 is de natuur niet uit ons huis weg te slaan. Natuurlijk doen wij vrolijk mee met deze interieurtrend 2021 door verschillende kamerplanten in huis neer te zetten, maar denk ook eens aan het gebruiken van natuurlijke materialen.

Al eerste riep IKEA het materiaal bamboe om tot dé trend van 2020. We verwachten dan ook dat we in 2021 veel bamboe, rotan, hout en steen steeds vaker terug gaan komen in de interieurs.

6. Grijs

Waar je vorig jaar nog vrolijk vertelden dat grijs passé was, is de kleur alweer bezig met een opmars. De standaard grijze muur lijkt nog niet volledig omarmd te worden, maar wél als er gebruik gemaakt wordt van een bepaalde verftechniek. Zo wordt een messy beton-look populair.

7. Face line art

Dit vonden we een opvallende: face line art wordt helemaal hot in 2021. Ja, we zagen de laatste tijd inderdaad al vaker tekeningen van gezichten of leuke gezichten op potjes, maar we hadden niet verwacht dat deze trend lang zou volhouden. Wij vinden de trend in elk geval helemaal leuk.

Meer interieurtrends om van op de hoogte te blijven

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Trend forecasting: alvast een kijkje naar 7 interieurtrends van 2021
Sluiten