Lotte Wullems
Lotte Wullems Trending 22 jul 2017

Trend alert: een borduurring als wanddecoratie

Wellicht heb je het weleens bij je oma gezien: een ouderwetse borduurring aan de muur, met een zelf gehaakt bloemenpatroontje. En zoals het vaker gaat met trends, kan je oma’s smaak tientallen jaren ineens weer hip zijn. Ook nu! Want de borduurring is weer terug van weggeweest.

Van klassieke borduursels tot moderne, geschilderde varianten. Wij geven je leuke shopadresjes én tips om zelf aan te slag te gaan met je eigen wanddecoratie.

Birgitt Olislagers heeft de borduurring in een modern jasje gestoken, door te beschilderen met olieverf. Zo heeft ze een collectie met mooie, botanische tekeningen, maar ook romantische vogelprints. Leuk om meerdere ringen met elkaar te combineren, of bijvoorbeeld met mooie bordjes.

Hoe cute zijn deze creaties van Little Herb Bouquet? Van groenten tot kruiden en planten. In de webshop vind je meer van dit soort leuke werkjes.

Do it yourself

Met een beetje creativiteit, kun je natuurlijk ook zelf een tekening of borduursel maken op een borduurring. Ben je handig met naald en draad? Op deze site vind je leuke, botanische patronen. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor geometrische vormen of een inspirerende tekst.

Een borduurring koop je onder andere hier.

Niet zo artistiek aangelegd? Ga dan aan de slag met de tie-dye techniek.

Of versier de ring met (nep)bloemen en bladeren. Lijm ze vast aan het hout en klaar is je elegante bloemenkrans voor aan de muur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend alert: een borduurring als wanddecoratie
Sluiten