Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Wooninspiratie 5 aug 2017

Trend alert: een gallery wall, maar dan in maatje XXL

De term gallery wall ken je ongetwijfeld. Zo niet, een gallery wall is een stuk muur gevuld met mooie prints, fotolijsten en posters. We zien vooral de Scandinavische variant: moderne fotolijsten in subtiele kleuren die héél netjes in een klein groepje aan de muur hangen. Maar bij deze nieuwe trend wordt de gallery wall eens even flink opgeschud.

Want… de gallery wall gaat naar maatje XXL! En dat niet alleen, het mag ook allemaal iets minder netjes. Zeg maar gerust een stuk rommeliger. Nog niet overtuigd? Scroll dan maar snel verder.

Als je kunstwerken, canvassen, posters en fotolijsten combineert krijg je een instant artistieke uitstraling. En dat is precies de bedoeling! Groot voordeel: je hoeft alle werken niet meer precies uit te meten. De verschillende, lege tussenruimtes tussen de werken zorgen juist voor dat artistieke effect.

Heb je ergens nog een mooie vintage lamp, stoel, hoed of ander object? Hang zo’n object vooral tussen de kunstwerken. Het geeft de lay out echt een unieke touch.

Heb je de artistieke vibe helemaal te pakken? Bekijk dan ook eens deze binnenkijker bij een ontwerper in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend alert: een gallery wall, maar dan in maatje XXL
Sluiten