Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 22 mrt 2017

Trend alert: de comeback van terrazzo

De comeback van wat..? We stellen je graag voor aan onze nieuwste favoriete trend: terrazzo. Een materiaalsoort die begon als een soort low budget DIY versie van duur natuursteen zoals marmer, en uitgroeide tot ‘luxe’ finishing touch in moderne interieurs van nu.

In meubels, accessoires, vloeren en tafelbladen… Wij komen het materiaal de laatste tijd echt óveral tegen en konden het dus niet laten om er eens wat dieper op in te gaan. Tijd voor wat inspiratie!

Bron: MIss Moss
Bron: invasioni

Terrazzo is een soort gespikkeld natuursteen. Het is eigenlijk ooit begonnen als een low budget oplossing voor de mensen waarvoor normaal marmer te duur was. Reststukjes natuursteen worden samengevoegd tot een nieuw materiaal. Terrazzo bestaat dan ook voor 95 procent uit marmer.

Bron: Obumex
Bron: Archixpo

Of je nu voor een gehele vloer of muur kiest of je liever voor wat kleine accessoires gaat zoals je servies of een lampje: met terrazzo kun je alle kanten op. Niet alleen qua combinaties, maar ook qua kleur. Doordat het materiaal namelijk gemaakt is van meerdere verschillende soorten natuursteen, is het er in ontelbaar veel mogelijke tinten.

Ook verliefd geworden op deze nieuwe trend?

Waarschijnlijk heb je (net als wij) na het zien van deze foto’s maar één vraag: waar kan ik dit gespikkelde steen een beetje goedkoop inslaan voor in mijn eigen interieur? Nou, dat is nog best lastig. Echt terrazzo is namelijk lang niet meer zo goedkoop als hoe het ooit begon. Gelukkig zijn er wel alternatieven waarmee je een terrazzo-look creëert. Behang bijvoorbeeld! Deze variant van Ferm Living heeft een mooie, rustgevende kleur. Ook dit dienblad van Bloomingville is een ietwat goedkopere, maar wel stijlvolle manier om de terrazzo-trend in huis te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend alert: de comeback van terrazzo
Sluiten