Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 15 sep 2021

Ronde meubels zijn hot – zo combineer je ze in jouw eigen interieur

Langzaam maar zeker doen ronde meubels hun intrede in de interieurwereld. We zagen de ronde vorm al vaker terugkomen bij bijvoorbeeld boucle meubels, maar de laatste tijd zien we op platforms als Pinterest en Instagram ook ronde banken, bedden en zelfs kasten de revue passeren.

Waar komt deze trend vandaan, en hoe combineer je ‘m in je eigen interieur? We zochten het voor je uit.

Trend: ronde meubels in huis

Een ronde eetkamertafel zag je waarschijnlijk al veel vaker voorbij komen. Maar heb je al eens aan een ei-stoel in je interieur gedacht, of misschien wel een ronde kast? Die kans is een stuk kleiner. Toch zijn curvy silhouetten aan een opmars begonnen. Dat deed de trend overigens al in de jaren ’70, toen designers graag een zachte, vrouwelijke touch aan de trends wilden geven.

Die vrouwelijke vormen, die ook in de populaire Art Deco stijl gebruikt werd, zien we tegenwoordig dus weer vaker terug.

1. Niet tegen de muur aan

Een ronde stoel of curvy bank zet je beter niet direct tegen de muur. Er ontstaan dan rare, ongemakkelijke ruimtes die je niet goed kunt benutten – en dat is natuurlijk zonde van je vierkante meters.

Zet daarom die bank eens in het midden van de kamer, en trek die stoel uit de hoek. Wanneer je ronde meubels een centraal punt in huis geeft, vallen ze én meer op, én kan je de rechte hoeken van de woonkamer op een andere manier gebruiken.

Hoe je die ruimte tussen de bank en de muur opvult, vertellen we je in dit artikel: 7 slimme manieren om de ruimte tussen je bank en de muur in te richten.

2. Begin klein

Weet je nog niet helemaal zeker of deze trend wel iets voor jou is, dan kunnen we je als tip meegeven om klein te beginnen. Koop één ronde stoel, ga voor een rond schilderij aan de muur, of ga zelfs voor slechts een poef naast de bank. Je hoeft niet meteen big te gaan om deze trend in huis te halen.

7 ideeën om de saaie lege ruimte rond je deurpost een boost te geven

3. Overdrijf

Wanneer je de smaak wél te pakken hebt, kunnen we je alleen maar aansporen om te overdrijven. Ronde meubels zijn een trend waar je over the top mee kunt gaan, en er nog mee weg kunt komen ook. Denk weer aan die boucle meubels, of ga voor een zachte velvet stof.

Hieronder delen we een aantal prachtige foto’s waarmee we je hopen op ideeën te brengen.

Behang in het toilet: 6 foto’s om je te overtuigen hoe tof dat staat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Modsy

Reageer op artikel:
Ronde meubels zijn hot – zo combineer je ze in jouw eigen interieur
Sluiten