Ilse van Elleswijk
Ilse van Elleswijk Trends 5 mei 2021

Flower power op de muur: bloemenbehang is dé trend van het moment

Wij hebben weer een toffe trend gespot waar jullie hopelijk net zo enthousiast over zijn als wij. Wij hoeven maar even Instagram te openen of door Pinterest te scrollen en zien opeens overal het meest geweldige bloemenbehang voorbij komen.

Bloemenbehang is trendy en hoe. Of je nou kiest voor een rustig kleurenpalet met witte en naturel bloemen of juist voor heel kleurrijk gaat: met bloemenbehang maak je een statement in je interieur.

Kies voor een mooi bloemenbehang met een herhalend patroon of juist voor een bloemenbehang op maat waarbij het boeket bloemen extra groot wordt afgebeeld.

Bloemenbehang in de woonkamer

De mooiste plek voor het bloemenbehang is natuurlijk in de woonkamer. Zo kan je er het grootste gedeelte van de dag van genieten en al die complimenten over de geweldige eyecatcher van het bezoek in ontvangst nemen. Bloemenbehang staat bijvoorbeeld mooi op de muur achter de bank of juist op de muur in de eethoek.

Hartstikke hip: behang in de vorm van een cirkel aan de muur

Stem de kleuren van het behang af op jouw woonstijl. Bij een industrieel interieur past een bloemenbehang met een zwarte achtergrond en vergrijsde kleuren het beste. Bij een Scandinavisch interieur staat behang met pastelkleuren of neutrale kleuren juist weer het mooist.

Behang de hele muur voor extra impact of kies juist voor een klein gedeelte van de muur om dat gedeelte te benadrukken. Zo kan je bijvoorbeeld alleen de muur achter de eettafel behangen en de rest van de muur in een bijpassende kleur verven.

Zeker bij een lange muur is dit een leuk idee om een gedeelte van de muur te benadrukken en je zorgt er meteen voor dat het niet te druk wordt.

Yes please: zo zorg je ervoor dat een muur met druk behang wél werkt

Een slaapkamer met bloemenbehang

Ook de muren in de slaapkamer zijn bij uitstek geschikt om te behangen. Onze favoriet is een lekker donker behangetje. Zo creëer je een intieme sfeer in de slaapkamer.

Behang de muur naast het bed of recht tegenover het bed en wordt elke ochtend wakker met uitzicht op een bloemenzee.

Of kies er juist voor om de muur achter het bed te behangen. Zo komt het bed extra mooi uit. Hou er bij de keuze voor het behang wel rekening mee dat een deel van het patroon achter het bed zit en niet meer zichtbaar is.

Bloemetjesbehang in de kinderkamer

Eén plek waar bloemetjesbehang niet meer weg te denken is dat is de kinderkamer. Je hoeft Pinterest maar te openen en je ziet de meest schattige meisjeskamers voorbijkomen met een mooi behang. En dat snappen wij, want stiekem wilden wij als klein meisje ook niks liever dan een bloemetjesbehang op de muur.

Misschien vind je een bloemenbehang in de eetkamer of slaapkamer nog wel te heftig en dan is de babykamer of kinderkamer de ideale ruimte om te experimenteren met een mooi bloemetjesbehang.

Is een bloemetjesbehang niks voor jou, maar wil je wel een behang met een toffe print? Dan is dit behang met bladeren misschien wel wat voor jou.

Dit worden de 6 populairste behang trends in 2021 (en wat zijn ze tof!)

trend bloemenbehang aan de muur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Flower power op de muur: bloemenbehang is dé trend van het moment
Sluiten