Renée Leeuw
Renée Leeuw Meubels & accessoires 20 mei 2020

Ga jij voor transparante meubels? Wij delen 4 fijne voordelen

Bij Roomed willen we je graag helpen het beste uit jouw interieur te halen. Daarom willen we je in dit artikel inspireren om transparante meubels in je huis te zetten. De reden? Zo’n transparant meubelstuk is niet alleen een fantastisch designobject qua looks, maar heeft ook heel wat voordelen.

Hieronder zetten we die voordelen op een rijtje en inspireren we je met de mooiste voorbeelden: van de iconische Ghost Chair tot de klassieke TOBIAS stoel van IKEA.

Met transparant bedoelen we niet alleen een glazen tafel of een plastic stoel, maar ook die toffe wire chair of een tafeltje van draadstaal. Zolang je er maar doorheen kan kijken.

De 4 voordelen van transparante meubels

1. Je creëert openheid en ruimtelijkheid

Omdat je gemakkelijk door transparante meubels heen kijkt, lijkt je interieur veel groter. Een open stoel laat nu eenmaal meer zien van de vloer dan een zware fauteuil. Zo vergroot je niet alleen je uitzicht, maar je zorgt ook voor luchtigheid in je interieur. Hetzelfde geldt voor een grote kast. Door te kiezen voor een open kast lijkt de kast veel minder plek in te nemen en voelt de ruimte groter en luchtiger aan.

Woon je in een kleine studio? Dan hebben nog meer tips voor het optisch ‘vergroten’ van de ruimte.

2. Het helpt tegen claustrofobie

Als je last hebt van claustrofobie woon je liever niet in een heel kleine ruimte. Maar je hebt het nu eenmaal niet altijd voor het kiezen en dan is het fijn om je huis zo in te richten dat je het niet benauwd krijgt. Transparante meubels zijn daar heel geschikt voor, omdat ze de ruimte luchtiger maken.

Ga niet alleen voor een transparante stoel, maar probeer ook de rest van je meubels te laten zweven. Hoe meer je van de vloer kan zien, hoe ruimtelijker jouw interieur aanvoelt. Zo voel jij je weer helemaal prettig. En dat is waar het uiteindelijk om gaat!

3. Met transparante meubels creëer je een lichter interieur

Hoe minder meubels de lichtinval in je interieur kunnen blokkeren, hoe lichter het wordt. Een groot en massief meubelstuk blokkeert automatisch meer licht en daardoor lijkt de ruimte kleiner. Want minder licht betekent optisch minder ruimte. Kies je voor een kleinere bank op hoge poten, dan kan het licht ook onder de bank door en heb je een veel ruimtelijker gevoel.

Zorg wel voor genoeg contrast, want als alle meubels licht en transparant zijn, vallen ze weg in de ruimte. En dan streef je je doel voorbij.

4. Transparante meubels zien er gewoon cool uit

We kunnen lang en breed praten over de voordelen, maar het grootste voordeel had je waarschijnlijk zelf al gezien. Het ziet er namelijk gewoon stunning uit. Combineer een transparant meubelstuk met opvallende kleuren of stoffen met extra structuur.

Denk erom: het gaat altijd om contrast en met elke combinatie creëer je weer een andere look. Zo kun je transparante meubels mixen met stoer staal voor een industriële touch, maar in combinatie met pasteltinten maak je het weer heel chic.

Meer toffe tips voor het stylen van je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ga jij voor transparante meubels? Wij delen 4 fijne voordelen
Sluiten