Geert Remmelink
Geert Remmelink Keuken 12 jun 2016

Niets blijft verborgen in deze transparante keuken

Zou jij het aan durven om een compleet transparante keuken in huis te zetten? Wij zijn een beetje huiverig eerlijk gezegd. Ga maar even na: je ziet dan echt álles in de keuken. Dat is dus precies de reden waarom MVRDV deze Infinity Kitchen ontwierp. Het architectenbureau wil dat mensen zich bewuster worden van het hele kookproces en de manier waarop we met eten omgaan. En dat kan natuurlijk het beste als alles in de keuken zichtbaar is. Bovendien heeft een transparante keuken ook nog een aantal voordelen. Lees maar even verder.

De ontwerpers van MVRDV zijn verantwoordelijk voor een heel aantal uitdagende projecten, zoals de glazen gevel van de Chanel winkel in Amsterdam of deze spectaculaire glazen boerderij in Schijndel. Out-of-the box denken zit dus wel in hun DNA.

De Infinity Kitchen is ontworpen voor de Architectuur Biënnale in Venetië met als doel mensen te laten nadenken over de manier waarop we koken. Doordat alles zichtbaar is kun je het kookproces heel goed volgen en zie je ook hoeveel eten we weggooien en verstoppen in de keukenkastjes. Op die manier is zo’n open keuken zo gek nog niet.

Het idee is niet alleen om mensen aan te sporen om over hun manier van koken en eten na te denken. De ontwerpers willen met deze keuken ook een ode brengen aan voedsel. Doordat alles in de keuken transparant is – ook het keukengerei – komt alle kleur in de keuken van het eten. Hiermee hopen de ontwerpers dat mensen meer aandacht besteden aan het eten en daardoor beter gaan koken. Klinkt als een gezonde uitdaging!

Wij kunnen ons voorstellen dat jij een transparante keuken thuis niet ziet zitten. Maar toch zijn er wel een paar voordelen te noemen van zo’n keuken. Zo lijkt jouw interieur met een transparant meubel ineens een stuk groter! Meer redenen waarom transparantie in jouw huis een goed idee is vind je in dit artikel.

Vind je een transparante keuken al heftig? Er is altijd een overtreffende trap te vinden, zoals dit compleet transparante huis in Tokyo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niets blijft verborgen in deze transparante keuken
Sluiten