Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 14 mrt 2018

Indrukwekkende transformatie: van oude gezinswoning naar prachtig appartement

Soms komen we een transformatie op het gebied van architectuur en interieur tegen met een echte wow-factor. Zo kwamen wij laatst Casa Piraja in Sao Paulo tegen. Het resultaat van deze transformatie indrukwekkende is namelijk prachtig.

Op de plek van het oorspronkelijke huis woont een familie al drie generaties lang. Het jonge gezin dat sinds kort het huis gekregen heeft, wilde dan ook maar al te graag op deze plek blijven wonen. Toch voldeed het huis niet aan de eisen van het stel. Het huis was had een laag plafond en weinig licht. Daarom schakelde het stel architecten André Di Gregorio en Rodrigo Maconilio van Estúdio BRA Arquitetura in.

Op de bovenstaande foto’s is de zien hoe het huis er tijdens de verbouwing bijlag. Niet bepaald het soort appartement waar wij in zouden willen wonen.

Voor de nieuwe generaties

Maar wauw, het eindresultaat mag er zeker wezen. De architecten hebben van een oud familiehuis een modern appartement gemaakt. Daar kunnen zeker nog een aantal generaties lang van genieten.

Fun fact: Casa Piraja is de Spaanse vertaling van ‘piratenhuis’.

Wij zijn fan van de witgeverfde bakstenen muren. Door baksteen wit te verven, krijgt een sombere muur een fris uiterlijk. De woonkamer lijkt hierdoor een stuk ruimer en lichter dan wanneer de bakstenen hun eigen kleur hadden gehouden.

Van één ding zijn we 100 % zeker: deze hond heeft het ontzettend naar zijn zin in het nieuwe appartement!

Op het dak van Casa Piraja is een ruim dakterras te vinden. Vanaf dit dakterras kan je een groot deel van de bruisende stad Sao Paulo zien.

Dit vind je vast ook leuk:

Fan van transformaties? Dan hebben we nog een leuk artikel voor je. Dit gebouw in Bangkok herken je na zijn transformatie namelijk niet meer terug!

Architecten: André Di Gregorio en Rodrigo Maconilio van Estúdio BRA Arquitetura
Fotografie: Maíra Acayaba
Bron: contemporist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Indrukwekkende transformatie: van oude gezinswoning naar prachtig appartement
Sluiten