Trampoline schoonmaken: trampoline reinigen in een paar simpele stappen

Een trampoline lijkt niet meer weg te slaan uit de Nederlandse achtertuinen. Het is een leuke manier om actief bezig te zijn. Voor jonge kinderen, maar stiekem ook voor papa en mama. Alleen die trampoline schoonmaken, hoe doe je dat precies?

Trampoline schoonmaken: begin bij de basis

Vaak komen er naar loop van tijd tientallen blaadjes op de trampoline. Dit ziet er niet alleen slordig uit, maar zorgt er ook voor dat de trampoline eerder vies en beschimmeld kan raken. Het is dan ook belangrijk om de trampoline regelmatig schoon te vegen, en de blaadjes geen kans te geven.

Dit kan je gewoon doen met een zachte bezem. Een harde bezem is niet aan te raden, omdat je daarmee misschien het doek van de trampoline kan beschadigen. Beschik je over een bladblazer, dan kan je deze natuurlijk ook gebruiken om de blaadjes weg te blazen.

De trampoline afdekken

Om te voorkomen dat de blaadjes op de trampoline vallen – en daar vervolgens te lang blijven liggen – kan je er voor kiezen om een hoes te kopen waarmee je de trampoline afdekt. Wanneer er dan gebruik gemaakt wordt van de trampoline, haal je deze afdekhoes er gewoon vanaf. Et voila, een schone trampoline.

Trampoline reinigen na de winter

In de winter wordt er vanzelfsprekend minder vaak buiten gespeeld. Kou en regen gooien vaak roet in het eten. Maar zodra de eerste zonnestralen weer te zien zijn, verkast heel Nederland massaal naar de tuin en wordt de trampoline er weer bij gepakt. Maar helaas, met je blote voeten springen op een groene trampoline met veel viezigheid staat niet hoog bovenaan ons lijstje.

Na de winter de trampoline reinigen is dan ook een verstandig idee. Kijk wel uit dat je kiest voor milde schoonmaakmiddelen om de trampoline niet te beschadigen. Groene zeep aanlengen met lauw water is bijvoorbeeld een goede keuze voor de plastic rand. Gebruik voor het schoonmaken van de trampoline een zachte doek of spons. Is de springmat zelf vies? Deze maak je het beste schoon met alleen lauw water en een zachte spons.

Meer handige tips voor de tuin:

Reageer op artikel:
Trampoline schoonmaken: trampoline reinigen in een paar simpele stappen
Sluiten