Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 12 mei 2018

Favoriete plant op de redactie: de kalanchoë is een topper voor op je terras

Als je met het lekkere zonnetje van dit weekden buiten zit, is het ook belangrijk om een gezellige en sfeervolle tuin of balkon te creëren. Dit doe je natuurlijk met accessoires, maar ook planten mogen niet ontbreken. De Kalanchoë is een topper voor op het terras: hij kan goed tegen droogte en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren!

Dit budget plantje ken je misschien al voor in huis, maar wist je dat er in de maanden mei tot en met september ook een speciale Kalanchoë voor buiten te koop is? Deze plant heet Kalanchoë ‘Garden’ en is, zoals de naam al zegt’, speciaal gekweekt om buiten te staan.

Let the sun shine

Ze kunnen goed tegen het felle Nederlandse zonnetje, want van oorsprong groeien ze in savanne gebieden waar het temperatuurverschil tussen dag en nacht wel kan oplopen tot 35°C. Dan moet ‘ie het Nederlandse klimaat toch zeker aankunnen.

Always Kalanchoë

Zo verzorg je ‘m

Je kan de Kalanchoë dag en nacht op je balkontafel laten staan. Ook hoef je je plantje maar één keer per week water te geven. Als het écht warm is in Nederland, dan mag hij wel een scheut per week extra.

Verder bevordert de plant je nachtrust doordat hij s nachts veel zuurstof produceert. Als je tuinplantje is uitgebloeid, kan je hem dus altijd als groen vetplantje op je nachtkastje houden. Zo word je ook nog eens uitgerust wakker.

Always Kalanchoë
Always Kalanchoë

Combineer met verschillende stijlen

Omdat de Kalanchoë zo veelzijdig is, is het dus ook mogelijk om hem met verschillende stijlen te combineren. Zo kunnen we ons voorstellen dat het plantje het heel goed doet in een boho/hippie sfeer, maar ook in een zomerse opstelling met veel kleur komt de Kalanchoë goed tot zijn recht.

Nog meer planten

Om je urban jungle compleet te maken, zetten we nog meer planten voor je in het zonnetje. Wat dacht je van deze gevlochten geldboom? En heb je wel eens eerder gehoord van het donkey tail vetplantje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Favoriete plant op de redactie: de kalanchoë is een topper voor op je terras
Sluiten