De 10 populairste kerstmarkten van Europa waar je ooit een keer heen wilt

Wil je een gezellig dagje of weekendje erop uit in de winter? Bezoek dan een kerstmarkt. Het is de ideale activiteit voor in de decembermaand. Doe een dikke jas aan en geniet van een heerlijke warme glühwein, terwijl je langs alle kraampjes afloopt. Kijk daarbij ook eens naar de rest van Europa met deze top 10, want er zijn zoveel toffe kerstmarkten in de buurt.

Vakantiehuizen site Holidu heeft daarom naar heel Europa gekeken. Zij hebben de populairste kerstmarkten bepaald op basis van hun kerstmarkten. En daar is deze top 10 uitgekomen!

Top 10 kerstmarkten Europa

wenen top 10 kerstmarkten europa
Bron: Unsplash

1. Wenen

Op nummer één staat Wenen met zijn lange geschiedenis aan kerstmarkten. De hoofdstad van Oostenrijk had in 1298 al zijn eerste decembermarkt. Op het Rathausplatz vind je de meest beroemde kerstmarkt van Wenen. In de winter ziet het er prachtig uit met een witte laag sneeuw erover.

2. Berlijn

Dan komt de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Ons buurland staat bekend om zijn weihnachtsmarkten. En al blijkt het tot onze verrassing niet de eerste plek te hebben gewonnen, doen de kerstmarkten in Duitsland echt niet onder voor die van hun Oostenrijkse buren.

Het is vooral waar wanneer het op het aantal kerstmarkten aankomt: het heeft over de tachtig kerstmarkten verspreid door de stad. De echte kerstliefhebbers hebben voor de hele maand december genoeg om te zien in Berlijn.

3. Straatsburg

Het is niet verwonderlijk dat Straatsburg de nummer drie spot opeist. Het ligt niet ver van de Duitse grens en bestaat sinds 1570, wat het de oudste kerstmarkt van Frankrijk maakt.

4. Londen

De hoofdstad van Engeland, Londen, neemt de vierde plek verdiend in. Deze stad heeft de meeste kerstmarkten en de grootste openlucht ijsbaan van het Verenigd Koninkrijk. Dus het is zeker een bezoekje waard!

munchen kerst
Bron: Unsplash

5. München

München staat op plek vijf waar de officiële eerste kerstmarkt werd gehouden in 1310. Maar deze is helaas afgelast voor 2021, dus je moet een bezoek aan deze markt voor volgend jaar bewaren.

Een kijkje in het frisse, moderne huis in München van Bernhard en Marc

6. Frankfurt

Meteen een andere Duitse stad volgt. Frankfurt ligt op 4,5 uur rijden vanuit Utrecht. Maar verwacht geen witte kerstmarkt als je hier aankomt, want de kans op sneeuw in de winterperiode in Duitsland is klein dit jaar.

nurnberg duitsland
Bron: Unsplash

7. Neurenberg

Na Neurenberg hebben we alle Duitse steden van deze top 10 kerstmarkten in Europa gehad. De prachtige historische architectuur van deze stad geeft de kerstmarkt hier ook meer charme.

8. Boedapest

De nummer acht Boedapest is er vroeg bij, want vanaf midden november is er een winter wonderland in de stad te vinden. Als je nog ooit Hongaarse specialiteiten wilt proeven dan is kerst een goed moment. Er zijn meer dan genoeg kraampjes op de markt die deze verkopen naast glühwein en andere typische kerstlekkernijen.

9. Praag

De hoofdstad van Tsjechië, Praag, heeft twee heel bekende kerstmarkten die je vindt op het Oudse Stadsplein en Wenceslasplein. Deze pleinen liggen op vijf minuten lopen van elkaar. Ook nog tof aan Praag is dat er jaarlijks de Advent HoliSlay Drag Show plaatsvindt.

10. Edinburgh

Nummer tien van de top 10 is te vinden in Schotland, Edinburgh. De kerstmarkt fonkelt in de Schotse hoofdstad tijdens het Edinburgh’s Winter Festival. Rondwandelen op een kerstmarkt waar je allemaal Schotse accenten om je heen hoort, dat is toch geweldig?

11 hobby’s voor binnenshuis waar je de winter wel mee doorkomt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 10 populairste kerstmarkten van Europa waar je ooit een keer heen wilt
Sluiten