Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 19 aug 2019

Blauw op blauw: dit appartement laat zien hoe je een ton-sur-ton interieur rockt

Heb jij één lievelingskleur die je het liefste in jouw hele interieur naar voren ziet komen? Hold that thought. Je kunt verschillende tinten van één kleur namelijk prima met elkaar combineren in je interieur. Ton sur ton noemen we dat.

‘Ton sur wat?’ Denk je nu misschien. Ton sur ton houdt in dat je voor een kleurenpalet kiest waarbij één kleur steeds terugkomt in verschillende tinten.

Dit Scandinavische interieur is een goed voorbeeld waar de kleur donkerblauw vaak naar voren komt. Maar wees gewaarschuwd: als je nog geen fan was van donkerblauw in je interieur, dan ben je dat na het zien van deze foto’s wel.

een woonkamer met ton sur ton interieur
Bron: Ahre
een woonkamer met ton sur ton interieur
Bron: Ahre

Contrast door textuur en materialen

In een ton sur ton interieur wordt er vaak geen contrast gecreëerd door een groot verschil tussen donker er licht. Toch is een ton sur ton interieur niet per definitie plat, omdat er juist veel verschillende materialen gebruikt worden. Deze materialen geven het interieur volume.

Je ziet dit bijvoorbeeld bij de blauwe velvet bank. De kleur is iets feller en intenser dan de kleur van de muur, maar door de velvet stof lijken deze kleuren niet eens meer op elkaar.

een woonkamer met ton sur ton interieur
Bron: Ahre

Ondanks dat er in het bovenste plaatje veel blauw naar voren komt, wordt er ook slim gespeeld met contrast. Een lichte vloer, een witte poef en een boomstam met veel wit zorgen ervoor dat de accessoires er uit springen.

En weet iemand waar die fantastische bloempot in de vorm van een apenkop vandaan komt? Deze staat vanaf nu hoog bovenaan onze wish list.

een donkere kledingkast
Bron: Ahre

Ton sur ton met een kledingrek

Wil je jouw kledingrek minder laten opvallen? En draag je toch alleen maar donkere kleding? Dan kan het héél goed werken om de muur achter het kledingrek donker te schilderen. Door dit ton sur ton aan te pakken, creëer je ineens heel veel diepte.

een industriële werkkamer
Bron: Arhe

De industriële werkkamer van het appartement is iets minder ton sur ton, maar het wel waard om te laten zien. We zijn verliefd op de stoere tafellamp, maar al helemaal op het vision board. Wat een inspiratie hangt er in deze kamer!

Nog meer appartementen vol inspiratie:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ahre

Reageer op artikel:
Blauw op blauw: dit appartement laat zien hoe je een ton-sur-ton interieur rockt
Sluiten