Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 13 sep 2018

Told You So’s update: 4 x Belgische meubelstudio’s

Op de redactie vinden we het altijd leuk om op de hoogte te zijn van het interieurnieuws uit binnen- én buitenland. Bijvoorbeeld uit Antwerpen, de thuisbasis van Merel Baeten. Op de Vlaamse website Told You So deelt Merel inspirerende artikelen over interieur, fashion, lifestyle en travel. Samen met een team trendspotters zit Merel klaar om dé trends uit België met ons te delen. Lees en kijk je mee?

Aan opkomende, creatieve ontwerpstudio’s geen gebrek in België. Zo zijn er in steden als Antwerpen, Brussel, Gent en Mechelen tal van jonge, startende en talentvolle designers te vinden. Dit keer laat ik je kennismaken met 4 Belgische meubelstudio’s, elk met een eigen en unieke stijl.

Kabinet Van Look

Met een passie voor hedendaags design weet ontwerper-maker Jan Van Look hout tot prachtige meubels en accessoires om te vormen. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door een strak lijnenspel en geometrische vormen.

Zo bestaan de NEBULA wall units uit verschillende elementen die je kan ophangen in een compositie naar wens waardoor het een speels karakter krijgt. De kastelementen worden lokaal vervaardigd en zijn gemaakt van hoogkwalitatieve multiplex, witte laminaat en teak fineer.

Naast houten en zelfs messing meubels heeft Jan ook de TRAKTOR magneetblokjes bedacht. Deze bevestig je aan de muur om er vervolgens je sleutelbos, mobiele telefoon, keukenmessen of andere metalen spulletjes aan op te hangen. Handig en mooi tegelijkertijd!

www.kabinetvanlook.com

Atelier ZAAG

Multifunctioneel, handgemaakt en origineel, dat kenmerkt de houten designmeubels van Tina Peirlinck. Tina studeerde in 2011 af als architecte, maar voelde de drang om nog meer te leren en besloot zich te gaan specialiseren in houtbouw. Nadat ze een halfjaar bij een meubelmaker in Finland stage liep, bracht ze haar eigen ontwerpen tot leven onder de naam ZAAG.

Het concept achter de meubels van ZAAG. is de mogelijkheid het meubel volledig naar je eigen hand te zetten en de kleuren te wijzigen volgens jouw ‘mood’ en interieur. Van dressoir, bijzettafeltje tot kapstok, elk meubelstuk van ZAAG. is personaliseerbaar en met veel passie door Tina gemaakt.

www.atelier-zaag.be

Studio Achoo

Studio Achoo werd in 2014 opgericht door designer Bart Vanhoucke. Met een opleiding industriële productontwikkeling en meer dan 10 jaar ervaring als designer wilde Bart zijn eigen ding gaan doen. Met Studio Achoo ontwerpt hij nu meubels waarmee hij het verschil maakt in creativiteit, maakbaarheid, vormgeving en duurzaamheid.

Zo ontwierp Bart voor Studio Achoo de Luzette tafel vanwaar hij niet vertrok vanuit een typische tafel met 4 poten en een blad, maar vanuit het idee om een volume te creëren. De schuine en geometrische vormen wekken de illusie dat de tafel in de ruimte zweeft. Naast het esthetische aspect heeft Bart ook veel oog voor functionaliteit. De tafel is zo ontworpen dat er makkelijk een lade of legplank in geïntegreerd kan worden zonder afbreuk te doen aan de vorm.

www.achoo.be

Atelier Alexandre Lowie

Als artistiek meubelmaker haalt Alexandre Lowie zijn inspiratie uit architectuur, zoals geometrische vormen, een weerspiegeling in glas of een schaduw- en lijnenspel. Hij is een meubelmaker die op ambachtelijke manier werkt, maar met zin voor modernisme. Elk stuk is volledig met de hand gemaakt, en dat zie je.

Alexandre vertaalt ambacht naar functionele ontwerpen met een luxe uitstraling. Naast gelimiteerde oplages ontwerpt hij ook unieke stukken op maat voor wie durft te kiezen voor subtiele grandeur. Mijn favoriet? Absoluut The Archive, een uniek meubel dat op maat gemaakt is voor een advocatenkantoor en een echt pièce de résistance!

www.alexandrelowie.be

Heb je de vorige Told You So update gemist? Je vindt ‘m hier: Told You So’s update: 3 x moois uit Marokko

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Told You So’s update: 4 x Belgische meubelstudio’s
Sluiten