Told You So’s update: 3 x moois uit Marokko

Op de redactie vinden we het altijd leuk om op de hoogte te zijn van het interieur nieuws uit binnen- én buitenland. Bijvoorbeeld uit Antwerpen, de thuisbasis van Merel Baeten. Op de Vlaamse website Told You So deelt Merel inspirerende artikelen over interieur, fashion & beauty, kids, lifestyle en travel. Samen met een team trendspotters zit Merel klaar om dé trends uit Antwerpen met ons te delen. Kijk je mee?

Dit keer word je ondergedompeld in een mix van Belgische en tegelijkertijd Oosterse sferen, want ik laat je graag kennismaken met 3 Belgische initiatieven die voet aan wal hebben gezocht in Marokko. Van een eigentijdse designstudio tot een gastvriendelijke Riad en duurzame tapijten, lees je mee?

Studio LRNCE

De Belgische Laurence Leenaert verruilde Gent voor het zonovergoten Marrakech. Onder de naam Studio LRNCE ontwerpt ze prachtige serviezen, tapijten en andere accessoires. Haar visie op de schoonheid van Marokko en de mix van traditionele en lokale ambachten levert een eigentijdse collectie op. Haar Instagram account is dan ook een snoepje om te gaan volgen!

Foto: Studio LRNCE

Mocht een tripje naar Marrakech nu niet direct op de planning staan, wees gerust. Je shopt alle creaties van Laurence – van kussens, serviezen, sandalen tot tapijten en kunstwerken – online in de LRNCE webshop of kijk op www.lrnce.com.

Foto: Studio LRNCE

Carpet of Life

De Belgische organisatie Carpet of Life verwerkt oude kledij tot prachtige, handgeknoopte tapijten en wandkleden. De zusjes Marion en Hendrikje uit Gent begeleiden dit proces en werken nauw samen met een lokaal team uit de oase van M’hamid El Ghizlane, in het zuiden van Marokko.

Carpet of Life laat zien dat duurzaam en hip goed samengaan. De oude ambacht van tapijtweving wordt in stand gehouden, en tegelijkertijd krijgt jouw oude kleding een nieuw leven. De maaksters van de tapijten krijgen daarnaast een eerlijk loon en lessen om te leren lezen en schrijven. Je kunt een Carpet of Life bestellen in verschillende formaten en patronen, vanaf €395.

www.carpetoflife.com

Foto’s: Pam Kat – Styling: Sander van Eyck & Pilou Verwiel

Riad O – Marrakech

Midden in het drukke Marrakech vind je in een oase van rust Riad O, een bijzonder boutique hotel gerund door de Vlaamse Gert en Caroline. Jarenlang ging het koppel op vakantie naar Marokko, het land waar zoveel te ontdekken valt: de cultuur, de keuken, de geuren en de kleuren. In 2013 besloten ze hun toekomst in België te verruilen voor Marrakech. In hun prachtige riad met smaakvol ingerichte hotelkamers verwelkomen ze nu gasten voor een unieke vakantiebeleving. Ga je mee naar Marrakech?

Riad O
Quartier Bab Doukkala
Derb Sidi Ahmed Ou Moussa 10
40008 Marrakech

Een kamer boek je via www.riad-o-marrakech.com, prijzen vanaf €60 per nacht.

Heb je de vorige Told You So update gemist? Je vindt ‘m hier: > Told You So’s update: 3 x unieke hotels voor interieurliefhebbers in Antwerpen

Reageer op artikel:
Told You So’s update: 3 x moois uit Marokko
Sluiten